Carne de vita la cuptor cu paste orzo

Categorii: Retete din Grecia, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu paste, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Carne de vita la cuptor cu paste orzo
Pinterest

V-am promis in toamna un giouvetsi de vita si iata ca azi toate conditiile meteorologice au fost intrunite. Am pregatit carnea de vita la cuptor, intr-un sos aromat si la final am pus-o impreuna cu orzo in vase de lut glazurate, individuale. O minunatie!

Ingrediente
Carne de vita la cuptor cu paste orzo

500-800 gr carne de vita pentru tocanita (am folosit 500 gr carne de pe coaste de vita)
2 catei de usturoi
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1 lingura rasa pasta de rosii
1/2 conserva de rosii (conserva de 400 gr)
2 foi de dafin
7 boabe ienibahar
3 cuisoare
1 lingurita oregano uscat
2 prize scortisoara
300 gr paste orzo
sare, piper negru
2 linguri ulei

Portii: 4

Preparare
Carne de vita la cuptor cu paste orzo

  1. Carnea se taie bucati mari care se rumenesc intr-o lingura de ulei incins. Se trage tigaia de pe foc, se adauga cateii de usturoi striviti si se amesteca timp de 1 minut, pana miroase placut a usturoi. Mutati tot continutul tigaii intr-un vas mai inalt, care merge la cuptor.
  2. Tigaia o stergeti cu un sevetel de hartie si incingeti inca 1 lingura de ulei. Adaugati ceapa tocata fin si ardeiul taiat cubulete marunte. Caliti legumele, la foc mic, pana se inmoaie foarte bine si ceapa e aurie (cca 15 minute). Se amesteca din cand in cand.
  3. Se adauga pasta de rosii si se mai caleste cam 3 minute, sa se caramelizeze un pic pasta.
  4. Se adauga rosiile din conserva cu tot cu sucul de pe ele mixate in blender. Se pun si aromele (dafin, ienibahar, oregano, cuisoare, scortisoara). Se fierbe timp de 2 minute.
  5. Se adauga 3 cani de apa peste sosul de rosii si se aduce la fierbere. Se condimenteaza cu sare si piper negru.
  6. Se toarna sosul fierbinte peste carnea din vasul care merge la cuptor. Se scutura bine oala sa se aseze continutul in ea. Se acopera vasul cu folie de aluminiu, cat de strans puteti sa nu scape abur.
  7. Se da vasul al cuptor la 160C timp de 3 ore. Dupa 2 ore puteti verifica carnea, o intepati cu furculita si vedeti daca se rupe usor. Coastele mele in 3 ore erau fierte bine de tot.
  8. Acum aveti doua posibilitati:
    - finisati mancarea intr-un singur vas, cel care a fost la cuptor: adaugati tot orzo peste carne, scuturati vasul sa se aseze bine si sa se acopere de sosul din oala. Adaugati sare in sos, sa fie un pic mai sarat decat normal fiindca ati adaugat si pastele si au si ele nevoie de sare. Dati vasul iar la cuptor la 180C timp de aprox. 15-20 minute. Verificati ca orzo sa fie facut si abia apoi scoateti vasul din cuptor. Nu lasati orzo sa se usuce in cuptor, mai trebuie sa ramana putin lichid la supafata cand e gata.

    - finisati mancarea in 4 vase individuale: impartiti carnea in cele 4 vase. Puneti cate 75 gr orzo in jurul carnii. Adaugati 1/4 din sosul din oala (pe care-l sarati un pic mai mult decat normal; aveti grija sa luati la fiecare portie si legume din sos) peste fiecare portie. Scuturati bine vasele sa se amestece lichidul cu orzo. Dati la cuptor la 180C timp de 15-20 minute, pana orzo e facut.
 
Carne de vita la cuptor cu paste orzo - Carnea rumenita cu usturoi

1. Carnea rumenita cu usturoi

Carne de vita la cuptor cu paste orzo - Ceapa calita cu rosii

2. Ceapa calita cu rosii

Carne de vita la cuptor cu paste orzo - Adaugam apa

3. Adaugam apa

Carne de vita la cuptor cu paste orzo - Punem totul intr-o oala

4. Punem totul intr-o oala

Carne de vita la cuptor cu paste orzo - Dupa 3 ore de stat la cuptor

5. Dupa 3 ore de stat la cuptor

Carne de vita la cuptor cu paste orzo - Carnea cu orzo in vas individual

6. Carnea cu orzo in vas individual

Carne de vita la cuptor cu paste orzo - Adaugam sosul

7. Adaugam sosul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 

Pui cu paste orzo

6 Septembrie 2013

Pui cu paste orzo

Orzo cu dovlecei

19 August 2015

Orzo cu dovlecei

Orzo cu creveti

15 Iulie 2015

Orzo cu creveti

Orzo cu ciuperci

28 Martie 2014

Orzo cu ciuperci

 

 

Aureliana Paula Constantin  acum 3 ani - 29 Ianuarie 2014 11:26  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

buna dimineata!as dori sa te intreb ce este orzo?
 

Ioana  acum 3 ani - 29 Ianuarie 2014 11:29  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

paula, textele verzi cu un semnul intrebarii dupa ele sunt definitii. daca pui mouse-ul pe ele iti va aparea o fereastra in care scrie ce reprezinta acel cuvant, in cazul asta orzo. daca nu-ti apare fereastra te rog sa-mi spui.
 

Aureliana Paula Constantin  acum 3 ani - 29 Ianuarie 2014 11:44  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

ok!totul este rezolvat si inteles.ozi buna si plina de inspiratie pt noi retete.
 

Ioana  acum 3 ani - 29 Ianuarie 2014 11:46  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

o zi buna si tie, Paula!
 

Lia  acum 3 ani - 29 Ianuarie 2014 12:14  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

n-am orzo dar denumirea mi-a adus aminte ca am niste paste din orez vesel

o si faceam daca nu as fi dezgetat deja pui
 

olga  acum 3 ani - 29 Ianuarie 2014 12:47  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

Deschide-ti, te rog, un restaurant.
 

Lia  acum 3 ani - 9 Februarie 2014 20:47  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

uite ca nu mai retinusem ca am mai comentat aici; ieri am facut "isprava" cu reteta aceasta; ma spovedesc, poate ca va fi de folos cuiva

cum spuneam mai sus aveam niste paste din orez, italienesti, ca forma cannelloni mici, nu stiu cum le spune ca forma, 200 g (atat mai aveam) la cantitatile de mai sus de sos; am pus insa ceva mai multa carne si o conserva de rosii intreaga de 400g;

doua greseli am facut: le-am copt 20 minute in sos, am oprit focul, nici nu m-am uitat pt ca eram prinsa cu altele; dupa o jumatate de ora am vazut ca absorbisera tot sosul desi initial, cand le-am pus, le cuprindea bine; ramasese in sec

deci spun celorlalti sa nu inlocuiasca orzo pt ca astea mai mari inghit mult lichid; n-am avut si eu vreo supa ca sa adaug, am mai pus niste apa, fierbinte ca sa inmultesc sosul la loc pt ca erau prea uscate, n-am adaugat suc de rosii pt ca avea concentratia necesara doar ca era in sec; evident l-am mai clocotit un pic la cuptor, s-au facut praf;

carnea era curata, pulpa de vitel, carne tanara de calitate superioara; ce-ai pus tu de pe coaste pare mai in regula, mai gras pare sosul; eu nu stiu ce sa-i fac, mai Ioana, ca sa aiba gust aceasta carne; desi intr-un sos, este "uscata", fada, la bame o corectez perfect adaugand oase de miel dar cu paste nu merge gustul de miel;

oricum, sotul meu a zis sa nu mai schimb vreodata sa iau alte paste decat Barilla ... ma rog, astea erau altceva, mi-a fost lene sa caut retete chinezesti de noodles ceva ...

trist n-am putut sa mancam din prostia pe care am facut-o
 

Ioana  acum 3 ani - 10 Februarie 2014 09:43  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

pentru carnea de vitel care e mai delicata ca aroma si fierbe mai repede iti recomand aceste retete: [link], [link] sau [link]

pentru tocanitele astea cu timp de fierbere mare si arome puternice iti trebuie carne potrivita pentru tocanite, taieturi mai ieftine dar foarte gustoase daca le fierbi indelung (de pe coaste, cea vanduta sub denumirea "gulas de vita" sau chiar rasol de vita foarte carnos).
 

Lia  acum 3 ani - 10 Februarie 2014 19:30  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

asa o sa fac. multumesc pt recomandari
 

Madalina  acum 3 ani - 5 Martie 2014 21:16  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

Draga Ioana
Am mancat acest fel de mancare in Grecia si cred ca a fost genial.
abia astept sa incerc aceasta reteta si sa imi aduc aminte de concediu ...
 

amalia  acum 3 ani - 24 Septembrie 2014 21:59  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

ce bunatate ....recomand acest fel tuturor celor indragostiti de mincarea din Grecia,

felicitari Ioana ..o reteta minunata
 

Gabriela Muller  acum 3 ani - 3 Octombrie 2014 03:25  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

Ioana, se poate sa fierb orzo separat si doar sa adaug in farfurie? Nu asi vrea ca pastele sa absoarba tot sosul dar nici n-asi vrea sa compromit gustul...Merci
 

Ioana  acum 3 ani - 3 Octombrie 2014 10:13  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

da, se poate si asa, dar pastele nu vor fi asa gustoase fierte in apa. si trebuie sa adaugi mai putina apa la pasul 5, ca sa-ti iasa un sos mai gros, mai scazut. acum e socotit sa iasa mai lichid astfel incat sa fie suficient si pentru orzo.
 

ani  acum 3 ani - 9 Octombrie 2014 09:29  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

Eexceptionala reteta,mersi. vesel vesel
 

Diana  acum 2 ani - 27 Aprilie 2015 13:34  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

Am facut aceasta reteta dar am folosit carne tocata de vitel,in rest am folosit aceleasi ingrediente si a iesit nemaipomenita !!!Sotul meu nu se mai satura ,a avut mare succes !! f.f.f.f buna !! multumesc ! vesel vesel
 

Ioana  acum 2 ani - 27 Aprilie 2015 14:34  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

foarte fain, timpul de fierbere a fost redus cu carne tocata. sa va fie de bine!
 

Florentina Vld  acum un an - 28 Decembrie 2016 19:20  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

Am gatit si eu aseara aceasta reteta si mi-a iesit excelent.multumesc vesel
 

Cosmina  acum 5 ore - 24 Ianuarie 2018 02:17  

Re: Carne de vita la cuptor cu paste orzo

Buna,

si eu am facut giouvetsi de cateva ori si recomand sa se puna mai multa ceapa la sos si un cub sau doua maggi de vita.As spune , cel putin 2 cepe mari la 500 g de carne de vita.

Astazi am respectat reteta si am pus numai o ceapa si nu a iesit bun. A iesit sec.


 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus