Paste cu pui si ciuperci

Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete cu paste Retete cu carne de pui Retete rapide

Reteta Paste cu pui si ciuperci

Ce faci cand mai ai doar doua pulpe de pui, o mana de ciupercute si niste smantana dulce ramase in frigider? Fugi repede sa vezi daca cutia de paste, care sta deschisa de cateva saptamani, e goala sau esti destul de norocoasa si au mai ramas pe fund suficiente paste pentru doua portii. Cam asa s-a conturat reteta de fata, mai ales ca una dintre rezolutiile de anul acesta este sa fiu mai organizata cu mancarea si sa nu risipesc ingrediente.

Ingrediente

200 gr paste scurte (penne)
150 gr pulpe dezosate sau piept de pui (am folosit 2 pulpe dezosate)
200 gr ciuperci champignon
4 rosii uscate in ulei (optional)
1 catel mare de usturoi
1/2 lingurita oregano (sau cimbru uscat)
30 ml vin alb sec
2 linguri ulei
sare, piper negru

Sos de parmezan

200 ml smantana pentru gatit
50 gr crema de branza
2 linguri cu varf parmezan razuit
sare

  1. Se pune apa multa la fiert cu sare. Cand fierbe apa, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Carnea de pui taiata fasiute subtiri se prajeste in uleiul incins pana incepe sa se rumeneasca usor. Se presara cu sare si piper negru. Se scoate cu o paleta pe o farfurie.
  3. In aceeasi tigaie se prajesc usturoiul taiat felii si ciupercile feliate si ele. Se presara cu oregano, sare si piper negru in timp ce le sotati. Cand sunt usor rumene se sting cu vin si se lasa la fiert pana vinul e evaporat aproape de tot. Se scot peste pui.
  4. Se toaca rosiile uscate cubulete mici si se pun in farfuria cu pui si ciuperci.
  5. In tigaia in care ati prajit puiul si ciupercile se adauga smantana si crema de branza. Se fierbe la foc mediu pana branza e topita de tot.
  6. Se trage tigaia de pe foc si se adauga parmezanul, amestecandu-se pana se topeste.
  7. Se adauga ciupercile si puiul in sos (impreuna cu tot sucul lasat in farfurie) si se pune tigaia iar pe foc mediu. Se mai fierbe totul timp de 2-3 minute. Se drege sosul de sare si piper.
  8. Pastele fierte si scurse se adauga in sos si se amesteca bine, sa absoarba sosul. Se drege de sare.
  9. Se servesc calde, presarate cu parmezan si patrunjel tocat.

Prajim puiul

Prajim puiul

Ciupercile stinse cu vin

Ciupercile stinse cu vin

Pui, ciuperci si rosii uscate

Pui, ciuperci si rosii uscate

Sosul parmezan

Sosul parmezan

Sosul pentru paste e gata

Sosul pentru paste e gata

Comentarii (16)

 

Ultimele comentarii

CAMELIA  acum 9 ani - 11 Ianuarie 2013 21:45  

Simplu si gustos!Si eu prepar ceva asemanator dar cu mici diferente:piept de pui si in plus adaug sos bechamel.Branza(cascaval afumat,mozzarela,dupa preferinte)o razui deasupra dupa care merge la cuptor cateva minute pentru a se gratina.busuiocul sau oregano e optional
Te felicit!Esti o buna sursa de inspiratie culinara.Spor in continuare la bucatarit! ;)
 

loredana  acum 9 ani - 16 Ianuarie 2013 19:58  

Le-am incercat si au iesit foarte bune, desi le-am facut in 2 variante.
Prima data aveam in dulap doar niste paste mici in forma de C asa ca totul a iesit ca o tocanita (dar nu ne-am suparat ca a iesit delicios si asa). In plus am cumparat special pt reteta asta o sticla de vin alb super gustos, am folosit putin si am baut restul sticlei, astfel ca la a doua mea incercare (cand am folosit penne) n-am mai avut vin :(
Tin sa precizez ca voi folosi partea cu ciupercile, usturoiul, condimentele si vinul pentru cand va fi post. Le-am gustat in timp ce se prajeau si mi s-a umplut gura de apa .... yummy

Am vrut sa te intreb dar am uitat ... ce aparat foto ai de iti ies asa bine pozele? ale tale par postere ... am incercat sa fac si eu poze de genul dar arata prea realiste. care e secretul?

 

Ioana  acum 9 ani - 17 Ianuarie 2013 08:38  

important e sa ai lumina buna si aparatul sa fie cat de cat bunicel. acum am un canon cu lentila macro de 60mm. dar depinde si de stilul fiecaruia... de exemplu eu si cumnata-mea facem poze total diferite la acelasi produs. si ambele sunt poze bune, dar cu un stil foarte diferit. si cand am facut portrete am vazut ca am o abordare total diferita fata de cei cu care foloseam acelasi model.
 

calin  acum 9 ani - 19 Ianuarie 2013 12:17  

Ioana, e impresionant blogul tau. Eu, chiar nefiind mare amator de "bucatareala", am gasit aici niste solutii grozave. Sa nu razi de mine .. am o intrebare: cum se drege sosul de sare si/sau piper? multumesc mult :)
 

Ioana  acum 9 ani - 20 Ianuarie 2013 09:04  

il gusti si vezi daca mai simti nevoie sa adaugi sare si piper. dupa gustul tau... eu dau uneori cantitati de sare si piper, dar insist la dres fiindca gusturile mele in acest sens pot fi diferite de a celorlalti.
 

Alexandra Vieru  acum 9 ani - 8 Februarie 2013 14:42  

cu adevarat niste paste superbe!! sotul meu nu mai termina de spus cat de bune au fost, si de unde stiu reteta, ca au iesit extraordinare!! multumesc ca ati postat reteta!! :)
 

Andreea Tudor  acum 8 ani - 3 Octombrie 2013 10:01  

Ioanaaaa,stiu ca ai primit o groaza de laude asa ca nu stiu ce as mai putea sa spun,tot ce imi vine in minte pare sarac pe langa munca,pasiunea si daruirea ta.
Am avut un periplu foarteeee lung prin site-uri de retete,unele mai atrgatoare ca altele dar crede-ma pe cuvant,esti THE BEST!Retete gustoase,simple,promptitudine din partea ta...as vrea sa te imbratisez pt ca aici ma simt ca un copil printre jucarii,nu stiu ce sa aleg si cu care sa ma joc.
Ma plec in fata muncii tale si iti doresc multa sanatate si multi,multi ani alaturi de noi!
 

Ioana  acum 8 ani - 3 Octombrie 2013 11:09  

Andreea multumesc, m-a "uns" la suflet mesajul tau. asa ar trebui sa ne simtim cand facem majoritatea lucrurilor din viata noastra, ca niste copii bucurosi de ceea ce experimenteaza in fiecare secunda.
 

maria  acum 7 ani - 27 Martie 2015 13:47  

Buna Ioana! eu n-am inteles un lucru la reteta asta. puiul se prajeste in alea 2 lg de ulei? nu e prea putin si pt ciupercile care le punem dupa? Felicitari pt retete , care sunt destul de interesante
 

Ioana  acum 7 ani - 27 Martie 2015 13:55  

da, puiul il prajesti rapid in cele 2 linguri de ulei. daca vei folosi pulpe dezosate, ele vor mai lasa putina grasime. in grasimea ce-ti ramane prajesti ciupercile. de obicei e suficient, dar daca ti se par prea uscate ciupercile mai poti picura putin ulei pe parcurs.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...