Paste cu sos de rosii

Categorii: Retete cu legume, Retete cu paste, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Paste cu sos de rosii
Pinterest

Reteta care a facut echipa e-retete & friends sa functioneze ca unsa la Maratonul Cluj vesel Locul 26 la Stafeta Mixt! Felicitari coechipieri, sa alergam si la anu'!

Ingrediente
Paste cu sos de rosii

200 gr paste scurte
branza rasa (tip parmezan sau cascaval)

Sos de rosii

1 conserva de rosii (de 400 gr)
3 catei de usturoi
50 ml vin rosu sec
1 lingurita cu varf crema de otet balsamic
1 lingurita zahar
1 lingura unt
5 frunze mari de busuioc
2 liguri ulei
sare, piper, fulgi de chili

Preparare
Paste cu sos de rosii

  1. Se adauga usturoiul strivit si fulgi de chili dupa gust (am pus 1/4 lingurita) in uleiul incins. Se calesc 30 de secunde, apoi se adauga rosiile (mixate doar 3 pulsuri in robot sau strivite cu furculita). Se adauga imediat vinul, otetul, zaharul, putina sare si piper negru.
  2. Se aduce totul la fierbere, se da focul a mic si se fierbe cu capac timp de 30 minute.
  3. Se ridica capacul, se mai lasa 2-3 minute la fiert fara capac, sa mai scada un pic si se adauga untul. Se fierbe inca 2 minute. Se adauga busuiocul tocat. Se drege sosul de sare.
  4. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se adauga in sosul fierbinte. Se amesteca bine, sa se acopere pastele de sos.
  5. Se servesc pastele calde cu branza rasa.
 
Paste cu sos de rosii - Adaugam rosiile peste usturoiul calit

1. Adaugam rosiile peste usturoiul calit

Paste cu sos de rosii - Adaugam vinul, crema, zaharul si condimentele

2. Adaugam vinul, crema, zaharul si condimentele

Paste cu sos de rosii - Sosul fiert 30 minute

3. Sosul fiert 30 minute

Paste cu sos de rosii - Adaugam untul

4. Adaugam untul

Paste cu sos de rosii - Echipa e-retete & friends

5. Echipa e-retete & friends


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 

 

 

Andra  acum 3 ani - 6 Mai 2014 10:46  

Re: Paste cu sos de rosii

Ioana, arata foarte bine. As vrea s-o incerc si eu, dar nu mi-e clar ce e crema de otet balsamic. Poate ma lamuresti tu. Multumesc!
 

Ioana  acum 3 ani - 6 Mai 2014 11:18  

Re: Paste cu sos de rosii

este otet balsamic amestecat cu must si redus pana e ca mierea de gros si lucios. are gust de caramel, e dulce-acrisor. e produs in Modena (Crema di Balsamico). e scumpa sticluta dar cum folosesti putin, te tine mult.
eu am mancat prima data langa Modena, cu parmezan, la o degustare. gazda s-a minunat ca nu m-am atins de otet (nu stia de aversiunea mea pentru otet in general) si ca sa nu fiu nepolitiocoasa am acceptat sa gust... si am tot gustat.

daca nu gasesti asa ceva (sau pana gasesti), poti fierbe niste otet balsamic cu zahar brun pana se ingroasa. La cluj se gaseste in magazinele Bottega Italiana din mall-uri.
 

Alexandra  acum 3 ani - 23 Mai 2014 22:43  

Re: Paste cu sos de rosii

Sunt foarte foarte bune, eu le-am facut cam
picante pt ca nu aveam fulgi de chili doar chili intreg si nu am stiu cat sa punvesel)) Delicioase!! imi e pofta
 

Budea George  acum 3 ani - 12 Decembrie 2014 18:58  

Re: Paste cu sos de rosii

Am facut FIX asa cum scrie,CU ce scrie. si au iesit forte bune. multumesc de reteta. Miine la muinca am sa ma laud la babele de la munca cu pastele mele. vesel
 

REON  acum un an - 5 Ianuarie 2016 16:53  

Re: Paste cu sos de rosii

Foarte buna retetavesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus