Peste la grill in sos de marar

Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru gratar

Am mancat asa ceva in iunie la nunta verisoarei mele Dana (off topic: nunta faina, organizata intr-o gradina de vara, cu bufet suedez si un grill urias in centru, muzica buna in fundal si o atmosfera foarte relaxata, parca iesisem toata familia la picnic, fara mare fast dar totul de bun gust; oricum o nunta "altfel", spre deosebire de restul nuntilor plictisitoare parca trase la indigo la care am mai fost, exceptand-o pe a mea normal :p ) si de atunci mi-a ramas gandul la el. A fost servit ca si aperitiv cald doar ca pestele era facut pane, iar sosul era servit langa el. Dar eu mi-am luat portia de prajeli in ulei saptamana asta, asa ca am pregatit pestele la grill.

Ingrediente

2 fileuri peste (al meu a fost merluciu)

Sos de marar

50 gr unt
1 lingura cu varf faina
250 ml lapte fierbinte
1 lingura marar tocat
sare, piper

Portii: 2

  1. Saram si piperam fileurile de peste si le asezam pe gratar, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Cand e facut, rupeti pestele cu furculita in bucatele mai mici.
    * am portionat fileurile de peste sa-mi incapa in tigaia grill care e cam mica si au rezultat 4 bucati ca si cele din poza
  2. Intr-o oala topim untul la foc mediu spre mic si apoi punem faina in el. Amestecam cam 1 minut cu telul pana se rumeneste putin faina(sa fie aurie, nu o lasati sa se inchida prea tare la culoare!). Sosul va avea acum o consistenta de pasta groasa.
  3. Puneti incet laptele peste sos, ca la maioneza si amestecati continuu cu telul pana terminati tot laptele.
    * laptele trebuie sa fie fierbinte ca sa nu se faca cocoloase.
    * daca totusi sunteti la prima incercare si sosul are cocoloase, nu va panicati, este solutie si pentru asta: treceti-l printr-o sita si veti obtine cel mai fin sosulet ;)
  4. Adaugati mararul in sos, condimentati cu sare si piper si continuati sa amestecati pana obtineti un sos cremos.
  5. Adaugati bucatelele de pestele in sos, amestecati usor si luati de pe foc. Serviti cald.

Grillam fileurile de peste

Rupem pestele in bucati mici

Pregatim sosul de marar

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...