Peste prajit cu malai

Retete cu peste si fructe de mare Retete simple

Reteta Peste prajit cu malai

Pestele pregatit asa este foarte crocant.

Daca aveti pesti mai mari ii taiati felii si apoi urmati reteta. Eu am avut trei bucati de merluciu si fiind micuti i-am prajit intregi, cate unul de persoana. Puteti folosi si fileuri de peste.

Ingrediente

peste intreg sau felii (am folosit merluciu intreg cu piele)
lapte
malai
sare
ulei pentru prajit

  1. Se freaca pestele cu sare si se pun intr-un vas mare si se acopera cu lapte. Se lasa la marinat minim 1 ora.
    * chestia cu laptele e ceva special invatat de multa vreme: daca ai peste congelat il pui asa inghetat in lapte si-l lasi sa se dezghete acolo. Astfel va avea gust ca de peste proaspat, nu ca unul de la congelator, prins de nu stiu cand si trecut prin supermarketuri.... laptele ia mirosul puternic de peste, care apare cand acesta nu e proaspat. Faci asta si daca peste e de pe gheata. doar daca esti norocoasa si absolut sigura ca pestele tau e prins cu cel mult 2 zile inainte si tinut la frigider sari peste pasul asta.
    ** inca un sfat pentru pestele congelat: nu-l dezghetati niciodata fortat (in apa calda sau la microunde...) carnea se va inmuia sau va deveni "buretoasa"... oricum pestele dezghetat fortat nu mai e bun de nimic. il dezghetati la temperatura camerei sau si mai bine il puneti la frigider (va dura mai mult, dar daca il puneti de seara, pana dimineata e dezghetat)
  2. Se scurg de lapte, se trec prin faina de malai, sa fie bine acoperiti si se pun intr-o tigaie cu mult ulei incins.
  3. Se prajesc pe ambele parti, la foc mediu spre mic, pana malaiul de pe peste e rumen, cam 5 minute pe fiecare parte.
  4. Am servit cu mujdei cu smantana.

Marinam pestele in lapte

Marinam pestele in lapte

Il dam prin malai

Il dam prin malai

Il prajim in ulei incins

Il prajim in ulei incins

Il servim cu mujdei cu smantana

Il servim cu mujdei cu smantana

Comentarii (48)

 

Ultimele comentarii

flacara  acum 9 ani - 18 Septembrie 2012 12:43  

=P~ ce bun este ku mamaliga si ostoroi =P~
 

Stefan  acum 9 ani - 1 August 2013 13:49  

Malai, faina de malai, faina de porumb: am inteles ca-s trei lucruri diferite.
Ma lamuresti si pe mine, te rog!
Daca intra-adevar sunt diferite, stii un loc in Cluj unde pot gasi faina de malai si, mai ales, faina de porumb?
 

Ioana  acum 9 ani - 1 August 2013 13:55  

din cate stiu eu, faina de porumb se mai numeste malai. este faina pe care o folosim la mamaliga. nu stiu sa fie diferente intre acestea.
 

Stefan  acum 9 ani - 1 August 2013 13:57  

Sarutmana, multumesc!
 

Ioana  acum 9 ani - 1 August 2013 13:58  

cu placere.
 

Laura  acum 8 ani - 12 August 2013 11:53  

Buna Ioana..Spui ca ai folosit merluciu cu piele dar ca ar merge si cu file. Tu ai incercat? iese bine crusta crocanta? Multumesc
 

Ioana  acum 8 ani - 12 August 2013 12:02  

da, iese bine. eu fac asa si felii de peste si fileuri de peste si iese crusta crocanta.
 

denisa1999  acum 7 ani - 22 Mai 2015 21:45  

Buna. Eu am incercat file merluciu dupa ce am tinut pestele in lapte mai mult de o ora si nu pot spune ca mi-a iesit ceva bun. Laptele ala inmoaie pestele complet si s-a lipit si de tigaia teflon si nici crusta cu malai nu s-a format. Chiar nu mai incerc a doua oara. La ficat stiam ca laptele il fragezeste si chiar se simte, dar aici nu am simtit nici un gust deosebit. Pestele e fraged si cred ca o ora e prea mult. Si daca ati facut crusta cu faina atunci nu se specifica nicaieri aici.
 

Ioana  acum 7 ani - 23 Mai 2015 08:15  

denisa, pestele a fost congelat? daca da si a devenit buretos si apos atunci a fost pastrat necorespunzator pe timpul congelarii (probabil a fost decongelat inainte si reinghetat). am patit si eu asta pe vremea cand luam peste congelat.

uite aici un articol in care vorbeam de asta: [link]
 

denisa1999  acum 7 ani - 23 Mai 2015 11:17  

Da, am citit si articolul Ónainte.pestele l-am dezghetat la temp camerei in cateva ore bune, nu in frigider sau microunde. Dezghetare fortata nu folosesc. Merci pt raspuns.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...