File de peste in folie

Ingrediente

450 gr file de peste (dorada, halibut, somon etc)
3 linguri sos de soia
2 linguri sherry sec (fino; sau vin Shaoxing)
1 lingurita ulei de susan
1/4 lingurita chili macinat
1 feliuta ghimbir
2 linguri ulei
2 fire ceapa verde (sau chives/ceapa ciorii)

Portii: 2-3

  1. Se amesteca sosul de soia cu sherry, ulei de susan si chili.
  2. Se taie fileul de peste in bucati (eu l-am taiat in doua; de data asta am folosit somon, fiindca era cel mai proaspat pe care l-am gasit ieri de cumparat). Se pune fiecare bucata de peste pe hartie de copt indoita in doua (ca sa fie mai rezistenta). Se ridica marginile. Se toarna jumatate din amestecul de la pct. 1 peste fiecare file. Se impacheteaza hartia astfel incat pestele sa fie bine sigilat inauntru.
  3. Se dau pachetele formate la cuptor, la 200C, pentru 10 minute.
  4. In acest timp se incinge uleiul si se prajeste in el ghimbirul taiat betisoare. Cand e usor rumen se scoate din ulei.
  5. Se pun pachetele pe farfurii si se desfac cu grija sa nu ne arda aburul. Se toarna peste fiecare jumatate din uleiul incins (cel cu aroma de ghimbir; va da luciu pestelui). Se presara cu ceapa verde si ghimbir prajit. Se servesc imediat cu putin orez si broccoli fiert/pe abur.

File de peste in folie

File de peste in folie

Comentarii (6)

 

anca  acum 11 ani - 4 Mai 2011 16:13  

E bun ,dar trebuie de bagat coada in iaz...
 

mara  acum 11 ani - 27 Iulie 2011 22:43  

Nu am rezistat sa nu gatim somon in folie =P~ a iesit foarte gustos. Multumim de reteta
PS: Creveti ca in reteta postata de tine unde gasim? :p
 

Laura  acum 9 ani - 26 Octombrie 2012 12:19  

Buna Ioana,

In folie de aluminiu nu e bine in loc de hartia de copt?
Multumesc
 

Ioana  acum 9 ani - 26 Octombrie 2012 13:07  

teoretic da, daca nu ai la indemana, dar nu face din asta un obicei din cauza ca uneori folia de aluminiu se lipeste in zonele in care lichidul scade sau nu ajunge ca lumea. la hartie de copt nu se intampla asta. apoi, daca servesti mancarea direct din folie, aceasta se rupe foarte usor si daca nu esti atenta te poti trezi cu bucatele de aluminiu intre dinti ceea ce nu e foarte placut. si mai trebuie sa tii cont ca aluminiul reactioneaza la substante acide si se va pata urat.
 

Laura  acum 9 ani - 26 Octombrie 2012 13:31  

Da, ai dreptate. Mai bine ies si cumpar hartia de copt :)
Multumesc mult pt raspuns, sa ai un weekend fain..
 

Ioana  acum 9 ani - 26 Octombrie 2012 13:33  

cu placere :) weekend placut si tie!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...