Pesto de ardei copti

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Bun ca sos pentru paste dar si in sandwichuri sau pe hamburgheri si carne la gratar. Sa va spun cum l-am mancat eu aseara: am facut tartine pe care am intins branza de capra, apoi am intins un strat de pesto si am decorat cu feliute de ceapa rosie si masline.

Ingrediente

3 ardei copti
2 linguri parmezan razuit
25 gr pinoli (sau migdale, caju; usor prajite intr-o tigaie fara grasime)
4-5 frunze busuioc proaspat (sau 1/2 lingurita oregano uscat)|
3 catei de usturoi
30 ml ulei de masline
1 1/2 linguri suc de lamaie
sare, piper

  1. Ardeii se coc si se curata dupa instructiunile de aici. Retineti sucul pe care-l lasa ardeii.
  2. Se pun ardeii intr-un blender impreuna cu restul ingredientelor. Se mixeaza, dar nu chiar pana devine pasta fina... Daca e necesar sa subtiati pesto-ul, folositi sucul ardeilor.
  3. Se gusta de sare, piper si suc de lamaie si se mai adauga daca e cazul.

Pesto de ardei copti

Pesto de ardei copti

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...