Pesto rosso

Retete aperitive Retete din Italia Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Pesto rosso este un sos ideal pentru paste, pe paine prajita sau ca adaos in alte sosuri (aveti aici un exemplu). Va puteti "juca" cu el folosind feta in loc de parmezan.

Ingrediente

5 rosii uscate (in ulei)
1 lingura pasta de masline negre
1 lingura seminte de pin (pinoli)
2 catei usturoi
5 frunze busuioc
5 fire patrunjel
30 gr parmezan
5 linguri ulei de masline (am folosit uleiul de pe rosiile uscate)

Cantitate: suficienta pentru 500 gr paste

  1. Se pun in robot: rosiile taiate bucati, pasta de masline, pinoli prajiti intr-o tigaie fara grasime, usturoiul curatat, busuiocul si patrunjelul. Se mixeaza bine adaugand uleiul.
  2. Se adauga parmezanul ras si se mixeaza pana totul devine o pasta omogena.
  3. Se pastreaza la rece.

Paste cu pesto rosso

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...