Tortellini cu ciuperci si bacon la cuptor

Retete cu branza Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete cu paste Retete la cuptor

Reteta Tortellini cu ciuperci si bacon la cuptor

Italienii le-ar numi simplu: tortellini al forno.

Ingrediente

250 gr tortellini (cu orice umplutura)
50 gr bacon (4 felii subtiri)
1 ceapa mica
150 gr ciuperci
20 ml vin alb sec
200-250 gr mozzarella

Sos

25 gr unt
1 lingura faina
220 ml lapte fierbinte
2 linguri cu varf parmezan razuit
2 linguri pesto rosso (sau passata; optional)
sare, piper, nuscoara

Portii: 2

  1. Se pune baconul la prajit, la foc mic, intr-o tigaie fara grasime. Se lasa pana devine crocant. Se scoate din tigaie. Se taie fasii mai mici.
  2. In grasimea lasata de bacon se prajeste rapid (30 secunde) ceapa tocata marunt. Se adauga ciupercile taiate felii mai groase si se prajesc la foc mare cca 1 minut, pana incep sa se rumeneasca usor. Se sting cu o dusca buna de vin si se mai lasa pe foc pana vinul s-a evaporat. Se ia tigaia de pe foc.
  3. Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Se prepara sosul dupa instructiunile de preparare de aici a sosului bechamel. Urmati reteta pana la pasul 4. Veti obtine un sos bechamel mai moale, dar e perfect asa, fiindca se va ingrosa cand adaugati parmezanul.
  5. Luati sosul de pe foc si adaugati parmezanul. Amestecati pana e topit si simtiti ca sosul s-a ingrosat. Daca doriti, adaugati pesto rosu si omogenizati. Acum condimentati sosul cu sare, piper si nucsoara dupa gust.
  6. Amestecati tortellini cu sos, ciuperci si bacon.
  7. Impartiti pastele in doua forme termorezistente (daca nu aveti forme individuale folositi un singur vas termorezistent; de ex. un vas jena) . Presarati din belsug cu mozzarella razuita.
    * acum, puteti pastra pastele la frigider pana in momentul servirii
  8. Dati formele la cuptor la 220C pentru 10 minute, doar pana mozzarella se topeste si se rumeneste frumos.
    * pentru o crusta mai frumoasa, la final, puteti porni grill-ul (focul/caldura sa vina de sus) cateva minute
  9. Serviti imediat.

Bacon prajit

Bacon prajit

Ciuperci prajite cu ceapa si vin

Ciuperci prajite cu ceapa si vin

Sos

Sos

Tortellini cu sos, ciuperci si bacon

Tortellini cu sos, ciuperci si bacon

Presaram mozzarella

Presaram mozzarella

Comentarii (27)

 

Ultimele comentarii

Anna  acum 10 ani - 27 Martie 2012 21:55  

retetele tale sunt superbe!!! fiind incepatoare in bucatarie imi prinde bine site-ul tau. as vrea sa te intreb ca as putea folosi altceva in loc de bacon? de exemplu carne tocata? mersi!!!
 

Ioana  acum 10 ani - 28 Martie 2012 10:25  

de ce vrei sa inlocuiesti baconul? nu ai acces la el?
 

andra  acum 10 ani - 28 Martie 2012 17:46  

Buna. Am incercat si eu ceva asemanator, doar ca in loc de sos am pus smantana. Problema e ca atunci cand am pus-o la cuptor a intrat smantana in paste si aveau o consistenta sau textura neplacuta din acest motiv. Are legatura cu timpul in care stau la cuptor sau pastele trebuie fierte mai putin in apa? mersi!
 

Ioana  acum 10 ani - 28 Martie 2012 17:55  

ce fel de smantana ai pus?
 

andra  acum 10 ani - 28 Martie 2012 22:02  

Era smantana de la Napolact, mai grasa.. cred ca avea in jur de 20% - 25% grasime.
 

Ioana  acum 10 ani - 30 Martie 2012 10:01  

data viitoare nu fierbe pastele de tot, sa fie inca putin tari la mijloc si adauga branza razuita in smantana ca sa fie sosul mai gros, astfel incat sa nu fie absorbit prea mult de paste. si ai grija la calitatea pastelor, desigur.
 

Iuliana  acum 10 ani - 8 Aprilie 2012 23:55  

:) Am incercat si eu reteta..e fff buna!! Acum iubitul meu ma pune sa o prepar macar o data pe saptamana ( e inebunit dupa ea )...
Felicitari pentru site!!! ;)
 

pishkot  acum 10 ani - 5 Noiembrie 2012 12:59  

Sunt delicioase, am fcut si eu sambata seara, dar nu am reusit sa le mancam pe toate... vb lui marius, a zis ioana ca ies 2 portii dar nu ne a spus si ptr cate zile :)):))
oricum, f gustoase, multumim mult :)
 

Simone Vetuschi  acum 9 ani - 30 Mai 2013 16:30  

Tortellini cu ciuperci si Bacon??? imi pare rau dar , asta e ste o reteta adaptata sa spun asa, bacon nu exista in Italia, ci costollette affumicate si alte produse de acest gen.
Si inca ceva...nu exista PARMEZAN ci PARMIGGIANO REGGIANO. Aceasta marca are (pe buna dreptate) multe procese pe rol cu toti cei care utilizeaza un produs care...se da drept altrul. Deci atentie, utilizati numai produse originale pentru a nu contrubui la proliferarea PSEUDO PRODUSELOR!
 

Mirela  acum 4 ani - 23 Aprilie 2018 19:25  

Femeie, ne lasi cu Italia ta...ca noi nu mergem la Auchan si cerem costolete afumicate si ce ai tu acolo....ai vrut sa pari inteligenta dar esti pseudo....stii tu. Reteta e foarte buna, felicitari!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...