Pide cu cascaval

Categorii: Retete aluaturi, Retete cu branza, Retete ieftine, Retete la cuptor, Retete turcesti

 

Pide cu cascaval
Pinterest

Pide este o pizza turceasca in forma de barcuta. Cand este umpluta cu cascaval se numeste kasarli pide.

Ingrediente
Pide cu cascaval

Aluat

400 gr faina
250 ml lapte caldut
1 ou
3 linguri ulei
3/4 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1.5 lingurite sare

Umplutura

400 gr cascaval de capra (sau alt cascaval bun)
cateva fire patrunjel

Bucati: 8

Preparare
Pide cu cascaval

  1. Se amesteca drojdia cu zaharul si putin din laptele caldut intr-o cana. Se lasa sa stea 10 minute, timp in care se va inspuma.
  2. Se amesteca faina cu sarea intr-un bol. Se face o gaura in mijloc si acolo se adauga restul de lapte, oul batut, uleiul, drojdia crescuta. Se framanta bine un aluat elastic, moale, dar nelipicios (puteti sa-l framantati o tura in masina de paine sau 2-3 minute cu robotul).
  3. Se lasa alautul sa stea 10 minute, intr-un bol acoperit.
  4. Se intinde putin aluatul cu mana pe masa de lucru si se impatura in trei. Se intoarce aluatul, se mai intinde o data si se impatura iar in trei. Se lasa sa stea 10 minute. Se repeta impaturirile cu pauza de 10 minute intre ele inca de doua ori.
  5. Dupa a treia impaturire, se lasa aluatul sa creasca la loc caldut, timp de 1 ora.
  6. Se incinge cuptorul la 200C, introducand si o oala mica cu apa chiar in partea de jos, pentru a produce abur.
  7. Aluatul se imparte in 8 bucati (cca 80 gr bucata) carora li se da forma de bila.
  8. Se intinde din fiecare bucata foaie alungita (poza 3), folosind un sucitor mai gros pe care-l manevrati doar cu miscari fata-spate.
  9. Se presara pe foaie cascaval razuit, lasand marginea libera. Se presara deasupra putin patrunjel tocat fin.
  10. Se ridica marginile peste cascaval (poza 4) si se preseaza bine la capete.
  11. Se prinde pizza de cele doua capete si si se ridica, mutand-o in tava cuptorului. Astfel, in timpul mutarii, pizza se va intinde un pic sub propria greutate.
    * pe o tava de cuptor intra 2 pizza o data
  12. Coaceti pizza timp de 15 minute.
    * scoateti oala cu apa dupa ce ati introdus pizza in cuptor
  13. Scoateti pizza pe un fund de lemn. Cu un cutit mare si lat, taiati pizza felii de latime (poza 6). Introduceti lama cutitului sub pizza, de-a lungul ei si mutati-o pe farfurie.
  14. Se serveste imediat, cat e calda.
 
Pide cu cascaval - Aluatul

1. Aluatul

Pide cu cascaval - Bucata de aluat pentru o pizza

2. Bucata de aluat pentru o pizza

Pide cu cascaval - Foaia lunguiata cu cascaval pe ea

3. Foaia lunguiata cu cascaval pe ea

Pide cu cascaval - Ridicam marginile si presam capetele

4. Ridicam marginile si presam capetele

Pide cu cascaval - Pizza coapta

5. Pizza coapta

Pide cu cascaval - Pizza taiata

6. Pizza taiata


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 
loading...

Pizza cu ceapa si provolone

20 Februarie 2019

Pizza cu ceapa si provolone

Pizzata

8 Octombrie 2018

Pizzata

Banuti de cartofi stil pizza

28 Noiembrie 2017

Banuti de cartofi stil pizza

Pizza cu rosii

3 Iulie 2017

Pizza cu rosii

 

 

Silvia  acum 3 ani - 18 August 2014 10:22  

Re: Pide cu cascaval

Cred ca este gustoasa si se face usor.Deci pofta buna. vesel
 

Nicole  acum 3 ani - 19 August 2014 19:57  

Restul laptelui?

Pai si cu restul laptelui ce facem? Presupun ca se adauga la framantat, nu?
 

Ioana  acum 3 ani - 19 August 2014 20:28  

Re: Pide cu cascaval

uf, am uitat de el... doar sa-l scriu, din fericire in aluat l-am pus vesel
 

nicole  acum 3 ani - 20 August 2014 00:03  

Re: Pide cu cascaval

vesel)) le-am incercat in seara asta, foarte faine au iesitvesel
 

Ioana  acum 3 ani - 20 August 2014 07:32  

Re: Pide cu cascaval

minunat! vesel
 

Ioana Alexandra  acum 3 ani - 22 August 2014 17:56  

Re: Pide cu cascaval

...putem pune si gorgonzola?...
 

Camelia   acum 12 ore - 16 Martie 2018 20:09  

Re: Pide cu cascaval

Minunate aceste pide!
Impaturirea repetata a aluatului ii confera o pufosenie si o elasticitate perfecte pt un rezultat gurmand.
Reteta respectata, reusita garantata!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus