Baghete crocante stil pizza

Retete aperitive Retete la cuptor Retete pentru copii Retete Sandwich

Reteta Baghete crocante stil pizza

Este o reteta din emisiunea lui Rachael Ray, foarte rapida. In plus mi-am utilizat pentru prima oara tava pentru Chips & Dip.

Ingrediente

350 gr aluat pizza (apa+faina+sare)
cascaval razuit asortat (al meu era mozzarella+edam+cheddar de la Hochland)
felii salam picant (gen peperoni, eu am pus un salam unguresc cu boia iute)
oregano

  1. Se intinde aluatul in forma dreptunghiulara cat mai subtire puteti, ca atunci cand faceti pizza. Pe jumatate din aluat se pun feliile de salam.
  2. Se presara apoi mult cascaval deasupra salamului
  3. Se aduce partea de aluat neacoperita peste partea cu umplutura.
    Se taie apoi aluatul pe latime in fasii cam de 2 degete grosime(folositi un cutit de pizza sau unul zimtat, care sa taie usor aluatul, chiar un cutter)
    Se ia fiecare fasie si se rasuceste de la ambele capete, ca si cum stoarceti apa dintr-un prosop
    Se pun fasiile rasucite in tava de copt acoperita cu hartie de copt
    Se presara oregano pe baghete
  4. Le introducem la cuptor pana baghetele devin crocante, la 220C
  5. Se servesc cu sos de rosii cu busuioc

Salam si cascaval pe blat

Salam si cascaval pe blat

Baghete

Baghete

Comentarii (44)

 

Ultimele comentarii

luminita  acum 12 ani - 12 Februarie 2010 09:25  

;) o sa icerc astazi,cred ca sunt bune ca arata f.b.
=P~
 

cosmina  acum 12 ani - 14 Februarie 2010 15:21  

buna, as avea o intrebare...daca pun peste aluat(inainte de a aseza feliile de salam)ketchup de casa(are consistenta unui sos) vor iesi?
FELICITARI pentru acest site ...cu stil si retete numai una si una!
 

Cristina  acum 11 ani - 6 Februarie 2011 15:16  

Am facut si eu si sunt delicioase. I-am impresionat pe ai mei cu reteta =P~ Felicitari pt tot ceea ce faci! ;)
 

MariAna  acum 11 ani - 30 Iunie 2011 20:45  

O retetea la care revin in mod constant. Fac aluat de pizza la masina de paine si neaparat si baghete, rontaie toata lumea. :)
 

Ioana  acum 10 ani - 27 Octombrie 2011 12:15  

am aici reteta de aluat de pizza: [link] insa si alt aluat este potrivit. in sectiunea Aluaturi" de aici [link] gasesti o gramada de retete de aluaturi cu drojdie. iar cand ma grabesc si nu am timp de crescut aluat, cumpar aluat gata facut de la brutaria de langa mine.
eu nu ung baghetele, dar poti sa le ungi cu ou batut sau ulei daca doresti.
 

Monik  acum 10 ani - 27 Octombrie 2011 19:32  

Felicitari pt site. ;) A s dori sa te intreb cum faci aluatul de pizza pt aceasta reteta? Din "350 gr aluat pizza (apa+faina+sare)" nu am reusit sa-mi dau seama (sunt incepatoare in ale bucatariei :p ). Inainte de coacere nu trebuiesc baghetele unse cu nimic? Mersi :)
 

Emanuela  acum 10 ani - 24 Noiembrie 2011 13:40  

Le-am facut pentru pranz si au fost un succes!!
Site-ul e fenomenal!! Am facut aprox.60 de retete in 3luni. :D Sunt casatorita de aproape 3 luni si nu am avut nicio tangenta cu bucataria inainte(2 prajituri stiam sa fac :)). Insa toate retetele mi-au iesit bine sau foarte bine, explicatiile sunt precise si usor de inteles pentru novici.
Multumesc mult, Ioana!! Nu vreau sa ma gandesc cum era fara site-ul tau.
 

Ioana  acum 10 ani - 25 Noiembrie 2011 10:16  

Emanuela, ai un ritm mai rapid decat mine :)
felicitari si o casnicie lunga si frumoasa sa aveti!
 

Carmen  acum 9 ani - 16 Septembrie 2012 21:25  

mmm.. acum le-am bagat la cuptor.. prima mea reteta de pe site-ul vostru, imi place mult :) sper sa iasa =P~
 

cristina   acum 9 ani - 2 Octombrie 2012 14:42  

am facut reteta asta cu aluat frantuzesc cumparat si au iesit foarte bune. abia am apucat sa gust si eu o bucata pentru ca toti au navalit pe ele. multumesc pentru inca o reteta minunata :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...