Piure de cartofi cu ulei de masline si tarhon
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
O noua reteta inspirata de mesajele voastre. Pe Facebook, Otilia mi-a spus ca adora tarhonul in piureul de cartofi si imediat mi-a rasarit in minte aceasta varianta: cu ulei aromat in loc de unt, iese la fel de pufos. Langa ce am servit acest piure? V-am lasat un indiciu pe vas ;)
Ingrediente
750 gr cartofi?fainosi?(pentru piure; cam 6 cartofi medii)
35 ml ulei de masline aromat cu tarhon
1 catel de usturoi
minim 100 ml lapte (cald)
sare, piper negru macinat
Portii: 3
Cum se prepara piure de cartofi cu ulei de masline si tarhon
- Se pun cartofii cuburi la fiert in apa?in care adaugati putina sare. Cand sunt fierti se scurg si se strivesc cu instrumentul referat (mie imi place sa ii trec prin presa).
* puteti substitui parte din cartofi cu buchetele de conopida sau telina; ambele se potrivesc cu aroma tarhonului - Adaugati uleiul si usturoiul strivit si amestecati bine cu o furculita. Adaugati laptele si amestecati aproape ca si cand ati bate ouale (cu miscari sus-jos), astfel incat cartofii se vor "infoia" si piureul va deveni mai pufos. Daca il doriti mai moale puteti adauga inca putin lapte fata de cantitatea indicata in reteta.
- Rasniti piper negru si gustati piureul, verificand daca mai aveti nevoie de sare. Piureul e bun cald.