Pizza cu ciuperci

Retete cu branza Retete cu ciuperci Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene

Demult n-am mai mancat o pizza facuta in casa. O pizza buna, cu multa branza si multe ciuperci.

Ingrediente

1 portie aluat de paine frantuzeasca sau 1 portie aluat de pizza
450 gr branza (am folosit cascaval de capra + mozzarella in cantitati egale)
200 gr ciuperci champignon
10-12 linguri sos Tomato frito de la Heinz (sau sos de rosii in stil spaniol)
oregano

Portii: 3 pizza mari

  1. Se prepara alutul de pizza dupa una dintre cele doua retete alese: aluat de paine frantuzeasca sau aluat de pizza. Daca aveti deja pregatit alt aluat, pentru o pizza aveti nevoie de aprox. 300-350 gr aluat gata crescut.
  2. Branzeturile se dau pe razatoare. Ciupercile se curata de picioruse si se taie felii foarte subtiri (puteti folosi aceasta razatoare).
  3. Se taie aluatul crescut in 3 bucati.
  4. Fiecare bucata se pune pe hartie de copt (presarata cu putina faina) si se intinde cu mana o foaie subtire de aprox. 25 cm diametru, lasand marginile putin mai groase. Intindeti aluatul cu mana, avand grija sa scoateti cat mai putine bule de aer din el. Se unge aluatul cu putin ulei.
  5. Se unge fiecare foaie cu 3-4 linguri sos de rosii, apoi se presara 150 gr de branza si putin oregano. Se presara ciuperci feliate, destul de multe (cum se vede in poza 8), fiindca vor scadea la copt. Mutati pizza in tava cuptorului (sau pe gatar), folosindu-va de hartia de copt.
  6. Se coace pizza la 250C timp de 5 minute, apoi se muta pe grill si se mai lasa pana marginile sunt rumene (aprox. 5 minute, dar urmariti pizza in acest timp sa nu se arda).
  7. E buna servita imediat, cat e calda. Daca doriti sa fie mai "proaspata", presarati rucola deasupra, iar daca doriti si carne, asezati deasupra cateva felii de prosciutto.

Ingrediente pentru pizza

Aluatul la crescut

Aluatul crescut

Aluatul rasturnat pe masa de lucru

Aluatul pe hartia de copt

Aluatul intins si uns cu sos de rosii

Presaram branza si oregano

Presaram ciupercile

Pizza cu ciuperci coapta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...