Prajituri cu iaurt si portocale

Retete desert Retete cu iaurt

Le-am pregatit ieri pentru pachetelul pentru servici. De fapt reteta este de la un blat de tort cu iaurt, dar in loc sa-l coc in forma mare am copt aluatul in forme individuale de muffins ca sa imi fie mai usor sa le iau cu mine.

Ingrediente

240 gr iaurt
180 gr faina
1 lingurita praf de copt
125 gr zahar
50 ml ulei
3 oua
1 esenta vanilie
1 varf cutit sare
coaja de la 1 portocala
sucul de la 2 portocale
putin ulei sau unt pentru uns formele

Portii: 12 bucati

  1. Se amesteca iaurtul cu faina, praful de copt si sarea. Eu am folosit mixerul.
  2. Am incorporat zaharul, apoi uleiul si apoi pe rand ouale.
  3. La sfarsit am pus coaja de portocala si esenta de vanilie. Aluatul rezultat e moale, aproape ca si ce de clatite.
  4. Intr-o tava de muffins am pus hartiute si le-am uns bine (si pe margini). Am turnat aluat in fiecare hartie folosind un tub de ketchup, mie asa imi e mai usor. Nu am umplut formele fiindca la copt cresc putin prajiturelele.
  5. Am dat la cuptor la 180C pentru 35 minute. Nu deschideti cuptorul in acest timp!!!
  6. Le-am scos din cuptor si le-am lasat 10 minute la racit si apoi am cresta fiecare prajitura in partea de sus sub forma de X si am turnat deasupra suc de portocale. Cand s-a absorbit sucul am mai turnat o data ca sa se insiropeze bine.
  7. Se pastreaza in punga si sunt mai bune a doua zi, aromele sunt mai puternice.

Aluat

Turnam aluatul in forme

Scoase de la cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...