Prosciutto cu salsa de apio si ceapa rosie

Retete aperitive Retete salate

Antipasto simplu pentru urmatoarea petrecere in gradina. E mai mult o combinatie, decat o reteta. Prosciutto cel sarat se potriveste foarte bine cu apio cel crocant si fresh.

Ingrediente

prosciutto din Parma


Salsa

3 tulpini de apio (mai subtiri)
1 ceapa rosie mica
2-3 linguri suc de lamaie
3 frunze telina
5 fire patrunjel
1 lingura ulei masline extravirgin
sare

  1. Ceapa se taie solzisori subtiri. Se presara cu putina sare si se framanta usor cu degetele 30 secunde. Se lasa sa stea 5 minute sa se inmoaie.
  2. Se adauga sucul de lamaie si se mai lasa 10 minute.
  3. Se taie apio felii cat mai subtiri. Aveti grija sa alegeti un apio cu tulpini mai subtiri si verzi ca sa fiti siguri ca nu e fibros. Daca are si frunze cu atat mai bine. Se adauga apio peste ceapa, se amesteca si se mai lasa 10 minute.
  4. Se adauga verdeturile tocate fin si uleiul si se amesteca.
  5. E bun imediat sau se poate pastra la frigider.
  6. Asezati feliile subtiri de prosciutto pe jumatatea unui platou si presarati salsa pe cealalata parte a platoului. Serviti cu felii de focaccia sau paine taraneasca.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...