Prosciutto cu salsa de apio si ceapa rosie
Retete aperitive Retete salate
Antipasto simplu pentru urmatoarea petrecere in gradina. E mai mult o combinatie, decat o reteta. Prosciutto cel sarat se potriveste foarte bine cu apio cel crocant si fresh.
Ingrediente
prosciutto din Parma
Salsa
3 tulpini de apio (mai subtiri)
1 ceapa rosie mica
2-3 linguri suc de lamaie
3 frunze telina
5 fire patrunjel
1 lingura ulei masline extravirgin
sare
- Ceapa se taie solzisori subtiri. Se presara cu putina sare si se framanta usor cu degetele 30 secunde. Se lasa sa stea 5 minute sa se inmoaie.
- Se adauga sucul de lamaie si se mai lasa 10 minute.
- Se taie apio felii cat mai subtiri. Aveti grija sa alegeti un apio cu tulpini mai subtiri si verzi ca sa fiti siguri ca nu e fibros. Daca are si frunze cu atat mai bine. Se adauga apio peste ceapa, se amesteca si se mai lasa 10 minute.
- Se adauga verdeturile tocate fin si uleiul si se amesteca.
- E bun imediat sau se poate pastra la frigider.
- Asezati feliile subtiri de prosciutto pe jumatatea unui platou si presarati salsa pe cealalata parte a platoului. Serviti cu felii de focaccia sau paine taraneasca.