Prune uscate umplute cu nuci

Retete desert Retete cu fructe Retete rapide Retete simple

Reteta Prune uscate umplute cu nuci

Doamne, cu reusita e combinatia! Oare de ce am mancat pana acum prunele uscate goale?

Ingrediente

prune uscate fara samburi
samburi de nuci
200 gr smantana
1 pliculet zahar vanilat (bourbon)
1 lingura zahar
putina scortisoara pentru decorat

  1. Se pun prunele intr-un bol si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa sa se rehidrateze pentru cca 30 minute. Se scurg si se absorb cu servetele de bucatarie.
  2. Se introduce in fiecare pruna cate 1/2 sau 1/4 sambure de nuca (in functie de cat e de mare pruna). Este indicat ca aceasta operatiune sa se faca cu macar cateva ore inainte de servire pentru ca samburii de nuca sa aiba timp sa se inmoaie un pic.
  3. Se freaca smantana cu zaharul pana acesta este dizolvat complet.
  4. In cupe mici de sticla se pune un strat de smantana, apoi cateva prune, alt strat de smantana, iar prune si la final smantana.
  5. Se presara, cu ce altceva decat scortisoara.

Prune umplute cu nuci

Prune umplute cu nuci

Smantana cu zahar

Smantana cu zahar

In bol

In bol

Comentarii (9)

 

Mihaela  acum 13 ani - 29 Iulie 2010 11:53  

am mancat si eu prune dina acestea, dar simple fara smantana, avem in constanta un restaurant cu specific moldovenesc, unde se serveste mancare ca la Chisinau, si au si o formatie de acolo care canta foooarte frumos, daca ajungeti pe la mare e pacat sa-l ratati, "O seara la Constanta" se numeste restaurantul.
 

Simona  acum 13 ani - 29 Iulie 2010 15:12  

Mmmmm...mi se pare bestiala combinatia; recomanzi sa stea putin la frigider inainte de servire ? (presupunand ca as mai avea rabdare... =P~ ...
 

Ioana  acum 13 ani - 29 Iulie 2010 15:19  

categoric recomand sa lasi nucile in prune chiar si peste noapte daca nu chiar mai mult. daca le manaci pe loc, nucile sunt inca tari si nu este acelasi gust. am simtit de cum le-am pus, asa ca le-am lasat sa stea vreo 3 ore, pana am facut un gulas. smantana am adaugat-o chiar la servire.
 

cristi4  acum 13 ani - 22 Noiembrie 2010 20:25  

....sal...este vorba despre smantana lichida sau de cea fermentata??...multumesc frumos
 

alina  acum 13 ani - 7 Decembrie 2010 21:05  

dar dupa ce se umplu prunele cu nuci,se pun intr-un vas si se toarna peste ele un lichior de visina,apoi se lasa sa se mureze pentru citeva ore ...dupa care le decorati cu frisca sau smintina...
:)
 

raisa  acum 12 ani - 3 Februarie 2012 14:02  

sunt si mai bune daca prunele umplute se pun la fert pentru 10 minute cu un pic de zahar si un cubulet de unt. cand se racesc se servesc cu smantana.
:)
 

giulia  acum 11 ani - 12 Aprilie 2012 22:56  

prunele se mai ferb 10 minute cu vin alb si zahàs,sunt super si fàrà friscà. =P~
 

Loredana  acum 10 ani - 11 Octombrie 2013 12:58  

Vai cat de buna este combinatia asta! Tocmai am mancat o portie si a fost super! Nu m-as fi gandit la combinatia asta! Merci Ioana! De cateva saptamani numai retetele tale le pregatesc!! :)
 

Diana  acum 9 ani - 26 Mai 2014 18:01  

Foarte bun desertul acesta! Am mâncat pe nerăsuflate. Aveam niște prune uscate care zăceau prin frigider de câteva luni bune, mă pregăteam să le arunc, dar mi-am amintit că parcă am vazut cândva o rețetă cu prune pe acest site :))
Nu am avut smântână, dar am folosit iaurt grecesc (oricum, cred că merge cu orice, iaurt, smântână, frișcă...)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...