Pui cu ardei si fenicul

Ingrediente

500 gr carne de pui (pulpe dezosate)
1 ardei gras mai mic (cca 120 gr)
1 ceapa medie (cca 100 gr)
1/2 fenicul mediu (cca 100 gr)
2 rosii din conserva (sau 2 lingurite pasta de rosii)
2 catei de usturoi
50 ml vin alb sec
1/2 lingurita seminte de fenicul macinate
2 fasii coaja de portocala
10 masline verzi
2 linguri ulei
sare, piper negru, fulgi de chili

Portii: 2

  1. Se presara carnea cu sare, piper si chili. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti, pana se rumeneste usor.  Se scoate din cratita.
  2. Se adauga ceapa taiata felii nu foarte subtiri, ardeiul si feniculul taiate fasii cam de 1cm grosime. Se soteaza pana ceapa se inmoaie un pic (cca 10 minute). Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut.
  3. Se adauga vinul si se lasa la foc mare pana se evapora aproape de tot. Se adauga rosiile strivite si se mai caleste totul cam 3 minute.
  4. Se adauga feniculul macinat, coaja de portocala, sare, piper negru. Se aseaza puiul in cratita printre legume si se adauga apa cam pana la jumatatea carnii (cca 200 ml). Se aduce la fierbere.
  5. Se da focul la mic, se pune capacul si se fierbe 35 minute. In ultimele 15 minute se ia capacul si se lasa sosul sa scada. In ultimele 5 minute se adauga maslinele.
  6. E bun cald cu paine taraneasca, piure de cartofi sau mamaliguta.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...