Pui piri-piri

Ingrediente

6-8 pulpe inferioare de pui
6-8 linguri sos piri-piri
1/2 lamaie
2-3 linguri ulei

Condiment piri-piri

1 lingurita boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi de ceapa uscata
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita ghimbir pudra
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita chili

  1. In masina de cafea se macina toate ingredientele pentru condiment.
  2. Se adauga peste ele uleiul si sucul de la lamaie. Se amesteca bine.
  3. Se toarna condimentul peste pulpe si se maseaza bine. Daca aveti timp se lasa cateva ore sa se marineze.
  4. Se dau pulpele la cuptor, la 220C, pentru cca 45 minute, pana sunt perfect coapte.
  5. Se scot pulpele intr-un bol si se toarna sosul piri-piri peste ele. Se amesteca pana sunt acoperite de sos.
  6. Se servesc imediat, cat sunt calde. Sosul care se va forma pe fundul bolului prin amestecarea sucului lasat de pui cu sosul piri-piri este delicios.

Condiment piri-piri

Pulpe condimentate

Puiul fript cu sos piri-piri

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...