Rosii conservate la cuptor

Retete condimente Retete cu legume Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Rosii conservate la cuptor

Rosiile din conserva, mai ales cele cumparate, pot fi mai fade si acide. Acum cativa ani am gasit pe epicurious.com o metoda simpla de a le resuscita si a le reda putin din gloria din vara. Poti fi pastrate asa la frigider si folosite in supe, sosuri, sandwichuri, platouri cu aperitive.

Ingrediente

2 conserve de rosii
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita seminte de fenicul
2 catei usturoi
4 linguri ulei masline
sare, piper negru

Calorii: 470 cal / total

  1. Rosiile se scot din sucul in care sunt conservate. Sucul nu se foloseste aici, dar poate fi congelat daca nu e folosit imediat la alte retete. Cu un cutit se face o incizie pe o parte a fiecarei rosii si se scurge sucul (vor veni si seminte) din ele.
  2. Se aseaza rosiile intr-un vas termorezistent, cu crestatura in sus una langa alta, pana umpleti vasul.
  3. Se presara rosiile cu sare si piper negru. Se sfarma oregano peste ele. Se presara semintele de fenicul. Se pun felii de usturoi printre si peste rosii. La final se toarna uleiul peste ele.
  4. Se dau la cuptor, la 170C timp de 1 ora. Dupa acest timp se pot folosi.
    Dar cand am timp, imi place sa le coc doar 45 minute, sa opresc cuptorul si sa le las acolo ca sa se mai deshidrateze lent, pana cuptorul se raceste complet.
  5. Se pastreaza la frigider intr-o cutie cu capac.

Rosii conservate la cuptor

Rosii conservate la cuptor

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...