Rosii conservate la cuptor

Categorii: Retete condimente, Retete cu legume, Retete de Sosuri si Salsa

 

Rosii conservate la cuptor
Pinterest

Rosiile din conserva, mai ales cele cumparate, pot fi mai fade si acide. Acum cativa ani am gasit pe epicurious.com o metoda simpla de a le resuscita si a le reda putin din gloria din vara. Poti fi pastrate asa la frigider si folosite in supe, sosuri, sandwichuri, platouri cu aperitive.

Ingrediente
Rosii conservate la cuptor

2 conserve de rosii
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita seminte de fenicul
2 catei usturoi
4 linguri ulei masline
sare, piper negru

Calorii: 470 cal / total

Preparare
Rosii conservate la cuptor

  1. Rosiile se scot din sucul in care sunt conservate. Sucul nu se foloseste aici, dar poate fi congelat daca nu e folosit imediat la alte retete. Cu un cutit se face o incizie pe o parte a fiecarei rosii si se scurge sucul (vor veni si seminte) din ele.
  2. Se aseaza rosiile intr-un vas termorezistent, cu crestatura in sus una langa alta, pana umpleti vasul.
  3. Se presara rosiile cu sare si piper negru. Se sfarma oregano peste ele. Se presara semintele de fenicul. Se pun felii de usturoi printre si peste rosii. La final se toarna uleiul peste ele.
  4. Se dau la cuptor, la 170C timp de 1 ora. Dupa acest timp se pot folosi.
    Dar cand am timp, imi place sa le coc doar 45 minute, sa opresc cuptorul si sa le las acolo ca sa se mai deshidrateze lent, pana cuptorul se raceste complet.
  5. Se pastreaza la frigider intr-o cutie cu capac.
 
Rosii conservate la cuptor - Rosii conservate la cuptor

1. Rosii conservate la cuptor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 
loading...

Crema de rosii spaniola

1 Ianuarie 2020

Crema de rosii spaniola

Sos Vierge

25 August 2017

Sos Vierge

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus