Salata de broccoli cu merisoare si alune de padure

Retete cu legume Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete salate

Reteta Salata de broccoli cu merisoare si alune de padure

Aceasta salata e o poveste culinara in care gustul se impleteste armonios cu sanatatea! Ar putea deveni chiar o poveste de Craciun daca o adaugi in meniul de Sarbatori. Sunt sigura ca va castiga multi fani, chiar dintre cei mai putin probabili. Si sunt sigura cand zic asta, fiindca salata a fost descoperita de sotul meu la salad barul de la Piata9 si deja stiti ca el chiar nu e fan broccoli.

Salata este crocanta, cu un dressing cremos dulce-picant. E dulce de la caise si miere si picant de la mustar si hrean.

Ingrediente

1 broccoli mediu (cca 600 gr)
100 gr merisoare uscate
50 gr alune de padure (sau/si nuca, migdale felii)
sare

Dressing cremos

45 gr caise semiuscate
120 ml lapte batut
1 lingurita mustar (cca 15 gr)
1/2 lingurita hrean preparat (cca 5 gr)
1 lingurita miere (cca 10 gr)
1 lingura ulei neutru (de avocado de exemplu)
sare

Portii: 2 (salata) sau 4 (garnitura)
Calorii: 920 in total

  1. Alegeti caise semiuscate ambalate in pungi, care sa fie cat mai moi, mai aromate si dulci, se vor mixa mai bine in dressing si vor da un gust mai bun; daca gasiti doar uscate, de obicei cele la vrac, rehidratati-le o jumatate de ora in apa fierbinte.
    La fel si merisoarele, daca sunt foarte uscate, le rehidratati jumatate de ora in apa fierbinte.
  2. Preparati dressingul: mixati totul intr-un robot mic sau cu blenderul vertical pana devine cremos. Adaugati o priza de sare si apoi treptat cate 1 lingura de apa rece pana devine pufos si nu foarte dens, ca o maioneza mai moale (am adaugat 3 linguri); din cauza culorii galbui chiar va arata ca o maioneza la final. Gustati si mai adaugati hrean daca doriti dressingul mai picant (depinde si de taria lui in borcan; al meu e mediu de iute).
  3. Desfaceti broccoli buchetele (sa aveti cam 400 gr la final). Taiati fiecare buchetel in felii si apoi feliile le tocati bucatele mici. Puneti totul intr-un bol incapator.
  4. Daca alunele sunt crude, le coaceti in cuptor 10 minute la 170C. Daca sunt deja prajite, doar le infierbantati cateva minute intr-o tigaie incinsa bine, ca sa le resuscitati aroma. Daca folositi nuca, o tocati bucati mari. Alunele le puteti folosi intregi sau le apasati usor cu latul unui cutit sa se desfaca in jumatate. Feliile de migdale le folositi ca atare.
  5. Adaugati peste broccoli merisoarele (scurse daca e cazul) si alunele prajite. Presarati putina sare si apoi turnatitot dressingul. Amestecati bine, pana tot broccoli e acoperit de dressingul crenmos.
  6. E buna imediat, dar rezista foarte bine la frigider.

Comentarii (4)

 

Oana+P.  acum 2 saptamani - 29 Ianuarie 2024 19:53  

Super-salata! Data viitoare am sa fiu mai indrazneata cu hreanul si cu mustarul. Overall, o cina bestiala!
 

Olga  acum o saptamana - 5 Februarie 2024 13:39  

Broccoli nu se fierbe?
 

Ioana  acum o saptamana - 5 Februarie 2024 18:05  

Nu se fierbe! Crudo :)
 

Olga  acum o saptamana - 5 Februarie 2024 18:11  

L am facut si savurat deja ( crud)
Spectaculos!!
Multumesc frumos!!?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...