Salata de piersici cu parmezan

Categorii: Retete cu branza, Retete cu fructe, Retete salate

 

Salata de piersici cu parmezan
Pinterest

Vara este atat de usor sa gatesc! De abia tin pasul cu ce apare proaspat in piata. Acum piersicile sunt la potentialul lor maxim, asa ca am incercat aceasta salata sweet & salty.

Ingrediente
Salata de piersici cu parmezan

1 piersica mare (sau 2 mai mici; coapte dar nu extrem de moi, ca sa le puteti taia usor)
12 frunze busuioc
2 linguri ulei masline extravirgin (fructat, pentru salate)
1 felie subtire Parmigiano reggiano (maturat 12 luni)
sare, piper negru

Portie: 1

Preparare
Salata de piersici cu parmezan

  1. Puneti 6 frunze de busuioc intr-un mojar cu uleiul de masline si striviti bine, bine ca sa se infuzeze uleiul.
  2. Restul frunzelor de busuioc le taiati fin.
  3. Taiati piersica in doua si scoateti samburele. Taiati apoi bucati potrivite, cat o imbucatura (am taiat sferuri de rondele). Presarati doar o priza de sare de mare peste piersici. Rasniti putin piper negru. Adaugati frunzele de busuioc. Amestecati.
  4. Turnati apoi 1 lingura din uleiul cu busuioc, luand si pulpa din mojar. Amestecati bine (cu mana daca piersicile sunt mai moi ca nu le stiviti). Lasati sa stea 10-15 minute sa se amestece aromele.
  5. Cand doriti sa serviti, asezati piersicile pe o farfurioara de desert si sfaramati parmigiano deasupra.

 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

 

 

IONAS FLORIAN LEON  acum 12 ore - 3 August 2021 19:03  

Re: Salata de piersici cu parmezan

Sarut mana . Toate bune , dar cu ce inlocuim celebrul PARMEGIANO ???? Apareti cam rar ???? Clujul este plin de bunatati ???
 

Ioana  acum 11 ore - 3 August 2021 19:36  

Re: Salata de piersici cu parmezan

chiar este plin de bunatati vesel)))) dar am si fost plecata in vacanta in ultimele saptamani.

as recomanda sa nu inlocuiesti parmigiano cu altceva, o reteta asa simpla e reusita din cauza fiecarui ingredient special. plus se foloseste o cantitate atat de mica...
o varianta mai "plictisitoare" ar fi cu branza de capra. una si mai indrazneata ar fi cu branza maturata, gen Nasal de la Napolact sau cea de la Coltesti (puturoasa de Trascau).
 

IONAS FLORIAN LEON  acum 44 minute - 4 August 2021 06:31  

Re: Salata de piersici cu parmezan

Multumesc ptr. raspuns .O sa fac reteta .Voi incerca si cu celebrul CASCAVAL de DOBROGEA - original , ce se gaseste numai in 2 locuri la Constanta . Asteptam noutati culinare din zonele pe unde ati fost. Sarut mana !
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus