Salata de ton

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple Retete salate

Absolut perfecta combinatia. Asa salata de ton n-am mancat de cand mama m-a facut. Retetea am primit-o de la Rami(simion) si am pastrat-o neschimbata cam 95%, eu am mai pus verderturi si mustar... cam atata. Multumesc Rami, sa stii ca a intrat din prima secunda cand am gustat-o pe lista mancarurilor preferate!

Rami a "cules" reteta de la restaurantul London aflat pe faleza Tel Aviv-lui. Ea o numeste "salata London", si asa va ramane si pentru mine, este un nume sofisticat pentru o salata pe masura.

Jos aveti si o poza cu salata de la Rami, diferenta de prezentare e ca ea a taiat totul mai mare si le-a asezat pe pat de salata, iar eu am maruntit ingredientele si a rezultat ca o pasta. N-am amestecat porumbul in acea pasta doar din motive estetice.

Ingrediente

1 conserva de ton (de 160 gr)
1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt)
1 castravete murat (micut)
1 1/2 lingurita rasa mustar
4 linguri ulei de masline (sau ulei din conserva daca tonul e in ulei)
2 linguri suc de lamaie
2 fire marar
2 fire patrunjel
sare, piper
cateva frunze salata verde
4-6 linguri porumb din conserva
10 masline umplute cu migdale (sau umplute cu ardei)
crackers sau grisine pentru servit

Portii: 2

  1. Scurgeti bine conserva de ton. (daca tonul e in ulei retineti uleiul respectiv)
    * eu am folosit conserva de ton Rio mare in suc propriu
  2. Taiati rondele ceapa verde. Taiati cubulete mici castravetele murat. Tocati foarte foarte marunt mararul si patrujelul.
  3. Intr-un bol adaugati toate ingredientele pana la sare si piper (inclusiv). Amestecati bine cu o furculita pana compozitia devine aproape ca o pasta. Gustati de sare, piper si suc de lamaie.
  4. Pentru o salata medie, intr-un pahar/bol de salata asezati jumatate din frunzele de salata (verde sau rosie). Salata o puteti pune intreaga sau taiata fasii. Adaugati apoi cca. 2-3 linguri porumb din conserva. Deasupa asezati jumatate din "pasta" de ton". Puneti cateva masline peste pasta. Serviti cu biscuiti crocanti sau grisine sarate.
    Puteti servi si sub forma de sandwichuri: asezati pe o felie de paine (poate fi prajita) o frunza de salata, apoi adaugati "pasta" de ton amestecata in prealabil cu porumbul si deasupra asezati felii de masline. Acoperiti cu alta felie de paine.

Ingredientele in bol

"Pasta" de ton

Salata de la Rami

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...