Ton la gratar

Retete cu peste si fructe de mare Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple

Reteta Ton la gratar

Acum cateva zile am cinat in oras si eu am comandat doar un piept de pui la gratar cu o salata de varza. Cand a auzit, chelnerita a exclamat: "Si dumneavoastra sunteti la cura de slabire! Toata lumea e la cura acum." Motivul cred ca e unul foarte clar, toata lumea vrea sa arate bine in costumele de baie in concediile care urmeaza, asa ca eu va propun un ton la gratar cu o portie de salata verde alaturi.

Ingrediente

2 felii mari ton proaspat
1 portie chermoula
un strop de ulei pentru gratar

  1. Acoperiti feliile de ton cu marinata chermoula. Masati un pic sa fie bine acoperite. Lasati sa se marineze timp de 30 de minute.
  2. Incingeti bine tigaia grill unsa cu un strop de ulei ca sa nu se lipeasca pestele. Dati focul la mic.
  3. Scurgeti tonul de marinata. Prajiti-l cate 2 minute pe fiecare parte.

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Simona  acum 12 ani - 14 Iulie 2010 14:20  

Cel mai bun peste pe care l-am mancat a fost un ton la gratar cu broccoli si cascaval, si inchipuie-ti ca treaba asta s-a intamplat in Ungaria!!! :(
Am cautat de multe ori si eu ton proaspat, dar n-am gasit. Tu ti l-ai adus din Grecia ?
 

dana  acum 12 ani - 14 Iulie 2010 14:59  

eu mai mereu am vazut ton proaspat in real..si file dar si intreg..
 

Ioana  acum 12 ani - 14 Iulie 2010 17:28  

in real, cora sau metro gasiti ton pe gheata, dar daca nu, in cel mai rau caz la metro gasiti si congelat.
simona, al meu nu e din creta, nici chiar asa sa vin cu pestele pe avion. oricum, e preparat inainte de concediu, incercam si eu sa intru in forma pentru plaja.
 

alisons  acum 12 ani - 15 Iulie 2010 08:09  

tonul imi place in fel si chip,de e proaspat e perfect...ca si al vostru!
 

Diana  acum 12 ani - 15 Iulie 2010 18:57  

Nu am incercat niciodata ton la gratar - am impresia ca va fi usor uscat, fara a fi suculent. Ma insel? Ador in schimb somonul la gratar, mi se pare cea mai gustoasa mancare.

Un sfat: nu unge niciodata tigaia cu ulei, e inutil - se arde, sfaraie, si pestele ramane uscat. Unge in schimb bucata de peste ori de carne - adauga de exemplu la marinata putin ulei.
 

Ioana  acum 12 ani - 16 Iulie 2010 10:40  

diana, ai dreptate, tonul devine uscat la gartar daca-l lasi prea mult. insa daca il prepari ca si vita la gratar, adica "in sange" sau macar mediu facut atunci este super bun. feliile mele au fost groase cam de 1 deget jumate si in cele doua minute pe parte au ramas in sange in centru si pe langa oase.
daca insa din greseala prepari tonul prea mult si devine uscat il poti salva servindu-l cu o salsa suculenta alaturi.
 

Ioana  acum 12 ani - 20 Iulie 2010 06:13  

Tonul trebuie evitat cat de mult posibil fiindca contine mercur indiferent daca provine de la crescatorie, mare sau ocean.
 

Roxana  acum 10 ani - 31 Ianuarie 2012 01:07  

o alta reteta care pe mine m.a fascinat, cu toate ca la prima citire a meniului nu m.a inspirat :D...am savurat.o in Venezia si a fost delicioasa...Am gasit un link sa iti arate despre ce vorbesc.... se cheama Vitello tonnato ...si e vitel cu ton :d[link]

:d Spor la gatit :d =P~
 

pribeagu cristian  acum 10 ani - 16 Iunie 2012 12:16  

da vezi ca se gaseste ton proaspat la mega image
si mie imi place tonul la nebunie.
 

Tania  acum 9 ani - 1 Iunie 2013 15:57  

am gasit la noi in romania,dar crud asa n am stiut cum sal gatesc,am cautat si m am documentat de la voi,super n am crezut ca gasesc si la noi ,foarte bun.pupici va multumesc ,1 iune pt toti bunnnnnnnnnnnnnnnn :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...