Pate de ton cu capere
Retete aperitive Retete din Croatia Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Am revenit in bucatarie! Incep cu ceva usor, asa ca sa ne reintram in mana... Acest pate era servit ca aperitiv din partea casei in restaurantele din Korcula. De asemenea era parte din platourile asortate alaturi de pršut, masline si vinete marinate, branza de capra si salata de vinete.
Ingrediente
1 conserva de 250 gr ton in ulei
2 oua fierte tari
1/2 ceapa
1 lingura capere (in otet sau sare)
3 castraveciori murati (foarte mici)
1 lingura rasa mustar
piper, sare
- Caperele se desareaza in apa rece sau se absorb de otet cu servetele.
- Se pune intr-un blender tonul scurs de ulei si ouale si se mixeaza pana se sfarma bine.
- Se adauga ceapa tocata fin si jumatate din uleiul scurs de pe ton si se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Adaugati si mustarul in timp de mixati. Daca blenderul vostru nu reuseste sa mixeaze ca lumea adaugati inca putin ulei.
- Se adauga castraveciorii taiati bucati mici si caperele. Se mixeaza scurt, astfel incat sa mai ramana bucatele vizibile de capere si castraveciori in pasta.
- Se pune pasta obtinuta intr-un bol si se condimenteaza cu piper si sare daca mai e nevoie.
- Pasta se pastreaza la rece timp in care aromele se vor amesteca si pasta se va intari usor.
- Se serveste pe paine prajita.
Comentarii (12)
Ultimele comentarii
monika acum 12 ani - 3 August 2012 09:31
bine ai revenit , ioanaimi era dor de noutati deja nu mai stiam ce sa gatesc, ma bucur tare mult ca te ai apucat de gatit :)
Ioana acum 12 ani - 3 August 2012 10:43
da Tudor, am fost in concediu.monika, cu greu mi-am intrat in ritm :) concediul a fost lung si relaxant.
Andreea acum 12 ani - 3 August 2012 13:50
bravo! asa trebuie sa fie concediul: lung si relaxant. bine ai revenit!daniela acum 12 ani - 8 August 2012 20:47
Ioana, am facut acest pateu si a iesit foarte bun, multumesc mult pentru reteta. Eu am pus doar o lingurita rasa de mustar, am adaugat cateva fire de marar si conserva mea de ton continea un mic ardei iute, murat. In rest, am respectat reteta postata de tine. Delicios!Andreea acum 12 ani - 4 Septembrie 2012 14:58
Tocmai am savurat acest pate...Delicios! Gatesc numai dupa retetele tale, multumim!Numai bine!
stana acum 12 ani - 28 Septembrie 2012 14:48
esti formidabila iona scrie niste retete pentru diabetici pupici =P~ :plore acum 11 ani - 29 Decembrie 2012 16:27
super delicioase retetele tale, tot ce am incercat a iesit estrem de gustos.as avea o intrebare: o reteta pentru un tort cu blat rosu nu ai?
merci
Chircu andrei acum 9 ani - 18 Septembrie 2015 16:54
Ieri seara l-am facut.a stat peste noapte la frigider si deja jumatate s-a dus :) pe pâine prajita greu te poti abtine.mai încercasem si alte retete dar a asta a avut succes si la mofturoasa de fiica-mea...asa ca va reteta preferata de pate cu ton :)Flori acum 8 ani - 13 Decembrie 2015 23:25
Exceptional! Succes deplin!Ioana acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 09:55
ma bucur, Flori!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email