Clatita de cartofi

Retete cu cartofi Retete din Elvetia Retete garnituri Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete de post Retete ieftine

Reteta Clatita de cartofi

O reteta foarte ieftina, dar gustoasa, de origine elvetiana. Se numeste rosti. Din 3 cartofi si 3 fire de ceapa iese un mic dejun foarte ieftin. Daca simtiti lipsa carnii se poate praji rapid putina sunca la sfarsit si satisfaceti si gusturile barbatilor care au nevoie de putina carne sau adaugati kaizer razuit direct in compozitia de clatita ;)

Aici puteti urmari un filmulet cu tehnica de intoarcere a clatitei.

Ingrediente

3 cartofi mari
3 fire ceapa verde
sare, piper
2 linguri ulei
2 linguri unt

Portii: 4

  1. Se pun cartofii in coaja la fiert in multa apa cu sare pana sunt fierti cam 90%. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  2. Se amesteca cu ceapa verde tocata si cu sare dupa gust si mult piper.
    * puteti adauga si kaizer dat pe razatoarea mare in amestecul de cartofi
  3. Se incinge 1 lingura ulei si 1 lingura unt intr-o tigaie mare (aprox 30 cm diametru) si se pun cartofii in strat de aprox. 1 deget grosime. Se prajeste la foc mediu spre mic pana e rumena, apoi se rastoarna clatita pe o farfurie mare (sau fund de lemn). Se incinge in tigaie restul de ulei si unt si rasturnam clatita pe cealata parte in tigaie si continuam sa o prajim pana se rumeneste.
    * puteti face si mini-clatite, punand movilite din amestecul de cartofi in tigaie care se prajesc pe ambele parti
  4. Se scoate din tigaie folosind aceeasi tehnica. Se serveste imediat cu iaurt.

Cartofi razuiti cu ceapa verde

Cartofi razuiti cu ceapa verde

In tigaie in strat subtire

In tigaie in strat subtire

Asezam farfuria deasupra...

Asezam farfuria deasupra...

si rasturnam rosti cu fata prajita in sus

si rasturnam rosti cu fata prajita in sus

Punem iar in tigaie cu fata nefacuta in jos

Punem iar in tigaie cu fata nefacuta in jos

Cu aceeasi tehnica rasturnam pe farfurie si servim

Cu aceeasi tehnica rasturnam pe farfurie si servim

Comentarii (37)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 13 ani - 14 Aprilie 2011 11:39  

ati avut mancarica buna la cina!!!
noi, din nefericire am ramas nemancati si scarbiti din cauza ca am dat-o eu in bara rau de tot. nu-ti povestesc amanuntele dezgustatoare, dar erau niste rinichi de miel implicati.
 

Simona  acum 13 ani - 14 Aprilie 2011 12:46  

:-& :-& :-&
Las' ca te revansezi tu in week-end... ;) sunt sigura!
 

Ioana  acum 13 ani - 14 Aprilie 2011 21:10  

deja sunt in actiune, cu restul organelor ;)
 

pishkot  acum 13 ani - 2 Octombrie 2011 12:45  

foarte util filmuletu :)
fara el cred ca stricam reteta
:(
sa ai o zi buna ioana si multzam ptr mic dejun:)
 

alice  acum 12 ani - 23 Ianuarie 2012 16:39  

cred ca este ok dar cu cartofi cred ca este mai buna si cu marar :)
 

Pishkot  acum 12 ani - 26 Februarie 2012 23:19  

Gata,astazi am luat micul dejun acasa impreuna cu finii mei care au devenit brusc,de la prima inghititura fani clatita asta:)
Au spus ca sigur vor repeta si ei acasa reteta:)
Ioana,trebuie sa ti multumim in grup!!:-)
 

Chifor Maria  acum 12 ani - 15 Octombrie 2012 20:15  

E super site-ul asta! multumim ca existi :)
 

catalina  acum 12 ani - 29 Octombrie 2012 11:02  

super =P~ =P~ =P~ =P~ :) :) ;) ;)
 

George  acum 11 ani - 30 Iulie 2013 08:46  

Sunt barbat si nu simt nevoia de carne. De ceva vreme mananc numai legume. Consumul caloric la barbati e mai mare, asa e firesc. Ideea e ca mancarea sa aiba ceva mai multe calorii, atat.
 

Monica  acum 10 ani - 3 Iulie 2014 18:32  

Ceapa se poate inlocui cu altceva? Nu imi place deloc.:)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...