Salata rusa

Categorii: Retete aperitive, Retete cu legume, Retete cu peste si fructe de mare, Retete de Craciun, Retete salate

 

Salata rusa
Pinterest

Alternativa pentru salata de boeuf. E o varianta interesanta cu ton, masline verzi si maioneza aromata cu ardei copt. Cred ca din cauza modului in care am preparat dressingul, salata se simte mai light decat clasica salata de boeuf.

Acest tip de salata rusa cu ton este populara in Barcelona, se serveste la toate barurile cu tapas. Mi-a placut in special cea de la Tapas 24, a fost inspiratia pentru aceasta reteta. Sper sa va inspire si pe voi pentru meniul de sarbatori.

Ingrediente
Salata rusa

4 cartofi (cca500 gr)
2 morcovi (cca200 gr)
100 gr mazare (congelata)
75 gr masline verzi (simple sau umplute cu ardei)
150 gr ton din conserva (de calitate!)
sare, piper negru

Dressing

250 gr maioneza (4-5 linguri generoase)
150 gr ardei copt rosu (piquillo sau kapia)
2 linguri suc de lamaie

Decor

castraveciori murati, capere, masline, ardei copt, fileuri de ansoa

Preparare
Salata rusa

  1. Se fierb cartofii in coaja panafurculita intra usor in ei. Dupa ce se racoresc se curata de coaja si se toaca cubulete marunte. Se pun intr-un bol.
  2. Intr-o craticioara separata se fierb morcovii intregi pana furculita intra usor in ei. Se adauga mazarea si se fierbe 2 minute. Se singe focul si se pune capacul. Se lasa sa se racoreasca.
  3. Se toaca morcovii cubulete marunte. Se pun peste cartofi.
  4. Se scurge mazarea si se adauga si ea in bol. Se presara totul cu sare si piper negru si se amesteca usor, sa nu se striveasca prea tare legumele.
  5. Se toaca maslinele si se adauga peste legume. Se faramiteaza tonul si se adauga si el. Se amesteca iar totul. Se gusta de sare si piper.
  6. In robot/blender se pune ardeiul copt si 1 lingura de maioneza. Se mixeaza bine, pana e fin. Se adauga restul de maioneza si sucul de lamaie si se mai mixeaza. Gustati dressingul si dregeti-l de sare si suc de lamaie. Daca dressingul e prea ferm adaugati 1-2 linguri de apa si mixati iar.
  7. Turnati mare parte din dressing (retineti un pic pentru decor) peste legume si amestecati usor.
  8. Asezati salata intr-un bol larg sau pe un platou. Turnati deasupra restul de dressing si nivelati. Decorati cu ce doriti din lista. Serviti cu paine crocanta integrala.
 
Salata rusa - Salata rusa la Tapas 24

1. Salata rusa la Tapas 24


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

Salata de boeuf

21 Decembrie 2009

Salata de boeuf

 

 

olga.serghei@yahoo.com  acum 2 saptamani - 19 Decembrie 2017 19:46  

Re: Salata rusa

Cum, fara castraveti murati? vesel
Intresanta versiunea cu ton, noi am facut salata asta intotdeauna doar din legume.
 

Ioana  acum 2 saptamani - 20 Decembrie 2017 10:55  

Re: Salata rusa

da, maslinele verzi inlocuiesc placut castraveciorii. daca nu gasesti masline bune, care sa-ti placa, poti pune castraveti murati. merg si ei bine cu tonul.
 

Aura  acum o saptamana - 22 Decembrie 2017 01:10  

Re: Salata rusa

Imi place ideea de maioneza cu ardei copt. Cred ca iese ceva tare bun. Trebuie incercat curand!!!
 

Ioana  acum o saptamana - 22 Decembrie 2017 10:03  

Re: Salata rusa

e excelenta maioneza cu ardei... mixezi ardeii si apoi adaugi treptat maioneza, tot gusti pana iti place... am folosit-o si ca sos langa ardeii umpluti cu ton, vezi aici [link]
 

tellu89  acum o saptamana - 26 Decembrie 2017 19:27  

Re: Salata rusa

Salata rusa e salata ruseasca, sau eu gresesc ceva
?
 

Simona  acum 4 zile - 30 Decembrie 2017 07:24  

Re: Salata rusa

Foaarte interesanta reteta.
Ioana, iti doresc un An Nou bun si frumos. Cu sanatate si cu inspiratie. vesel
 

Ioana  acum 4 zile - 30 Decembrie 2017 16:36  

Re: Salata rusa

La multi ani, Simona!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus