Salsa de rosii

Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete de post Retete de Sosuri si Salsa

Salsa de rosii e buna ca dip pentru tortilla chips sau cartofii prajiti sau poate fi folosita ca sos pentru mancarurile mexicane.

Ingrediente

1 kg rosii bine coapte
1-2 ardei iuti uscati
3 catei de usturoi
1 ceapa mica
2-3 linguri ulei
2 lingurite cu varf vegeta de casa
1/2 lingurita ienibahar macinat
1/4 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita chimion macinat (cumin)
6 cuisoare
3 linguri rase amidon (optional)
sare, piper

Portii: 500 ml

  1. Se pun rosiile si ardeii iuti intr-o oala si se acopera cu apa. Se fierbe totul pentru 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
  2. Se scot rosiile si ardeii din oala. Se decojesc rosiile si se curata de cotoare deasupra unei farfurii pentru a retine tot sucul pe care-l lasa. Se curata ardeii iuti de seminte.
  3. Intr-un robotel se mixeaza bine rosiile cu tot cu sucul lasat, usturoiul strivit si ardeii. Se adauga peste pulpa de rosii inca 100 ml din apa in care au fiert rosiile si vegeta de casa si se mai mixeaza un pic.
  4. In uleiul incins se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga continutul robotelului alaturi de toate condimentele si se fierbe totul pentru 15 minute, pana sosul scade binisor.
  5. Acum aveti doua variante:
    - scoateti cuisoarele; mixati sosul in blender
    sau
    - strecurati sosul printr-o sita fina; apasati cu o lingura astfel incat sa treaca cat mai mult prin sita; sosul fin obtinut il puneti inapoi in oala si adaugati peste el amidonul dizolvat in putina apa rece; fierbeti inca 5 minute pana sosul se ingroasa; in varianta aceasta obtineti o salsa similara la textura cu cea din comert, ca un ketchup.
  6. Se pune salsa in borcane, se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.

Fierbem rosiile si ardeii iuti

Rosiile si ardeii iuti mixati in blender

Fierbem salsa cu condimente

Strecuram salsa

Sosul strecurat

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...