Spanac ardelenesc

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete romanesti

Mi-au trebuit 27 de ani ca sa manac spanac si acum nu ma pot opri. De obicei il prepar dupa aceasta reteta, fiindca e cea mai buna, dar nu neaparat si cea mai sanatoasa.

Ingrediente

500 gr spanac
50 gr unt (sau ulei)
1 lingura cu varf faina alba
300 ml lapte
2-3 catei usturoi
2-3 linguri smantana
sare

  1. Se pune spanacul la fiert cand apa clocoteste. Cand se inmoaie putin scurgeti-l bine si tocati-l (de mana sau cu robotul de bucatarie).
  2. Pregatiti un sos bechamel din unt, faina si lapte, folosind tehnica de aici.
  3. Adaugati spanacul in tigaia cu sosul, sarati, si zdrobiti cateii de usturoi.
  4. Adaugati 2-3 linguri de smantana si mai lasati 1 minut pe foc.
  5. Se serveste cu oua ochiuri sau cu carnat prajit

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...