Spanac sotat cu susan

Ingrediente

400 gr spanac tanar
1 lingurita ghimbir ras (pe razatoarea mica)
1 catel usturoi
1/4 lingurita chili fulgi
1/4 lingurita ulei de susan
1 lingura sos de soia (japonez)
1 lingura seminte de susan
3 fire ceapa verde

Portii: 2

  1. Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara adaos de grasime pana se rumenesc usor. Se scot imediat intr-un bol, fiindca se ard usor.
  2. Intr-o tigaie larga se pune spanacul (in 3-4 transe) si se soteaza doar pana isi pierde volumul. Daca vi se pare mai comod puteti sa-l opariti scurt in apa sarata. Scoateti spanacul intr-un bol si dupa ce se racoreste un pic il scurgeti bine de lichid.
  3. Intr-o tigaie larga incingeti uleiul si adaugati pasta de ghimbir, chili si usturoiul strivit. Sotati scurt, cca 15 secunde.
  4. Adaugati spnaacul si sotati inca 1 minut, sa se amestece aromele.
  5. Scoateti spanacul intr-un bol, adaugati imediat sosul de soia, uleiul de susan, semintele de susan si ceapa verde tocata rondele. Amestecati usor. Dregeti de sare.
  6. Serviti imediat cu orez fiert si tofu (in perioada postului) sau cu peste.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...