Spumant Clarus de la Balla Geza

Joie de vin

Reteta Spumant Clarus de la Balla Geza

Fiindca se apropie Revelionul, va propun un spumant foarte bun, preferatul meu din acest an. Clarus (fost Signum) a fost spumantul care m-a insotit toata vara, inclusiv in concediul din Grecia (3 sticle!). Racit bine, a fost minunat. Tot cu cu el voi incheia acest an.

  1. Clarus 2013 - produs de Balla Geza in Minis (jud. Arad). Este un spumant brut, produs traditional din Mustoasa de Maderat (soi vechi romanesc), fermentat in sticla. Alcool 13%
    Pret. aprox. 39 lei
  2. Frizzy - produs de Balla Geza. Este un vin de tip frizzante pentru un buget mai mic. Este proaspat, placut si foarte ... frizzy. Diferenta este ca acesta are adaos de dioxid de carbon, de aici pretul mai mic.
    Pret aprox. 23 lei

Comentarii (6)

 

andrea  acum 8 ani - 19 Decembrie 2015 06:25  

Buna
Interesanta propunerea ta, dar de unde il achizitionezi.
Zi faina iti doresc
 

Ioana  acum 8 ani - 19 Decembrie 2015 10:25  

De la magazinele de bauturi sau cele specializate in vinuri. In Cluj cumpar de la Crama Noastra, stiu ca ei pastreaza bine vinurile.
 

Da, vinuri bune ...  acum 8 ani - 20 Decembrie 2015 09:10  

... podgoria lui Balla Geza e la cativa km de Arad.E ok acolo, fac si degustari pentru grupuri organizate, au si cazare.Mai multe pe: [link] Un vin deosebit din zona noastra a Aradului este Cadarca, vinul preferat al anilor 1750 de catre Casa de Habsburg.Noi, cei din aceasta zona ne cunoastem vinurile si le consumam de multa vreme.E bine ca mai ies sa fie cunoscute si in alte zone.Un alt vin spumant de exceptie care poate sta alaturi de multe alte vinuri ale lumii este ZAREA - Diamond Collection, tot fermentat in sticla.Sarbatori fericite Ioana si multa sanatate!
 

Ioana  acum 8 ani - 20 Decembrie 2015 19:50  

Am vizitat crama BG, anul asta in primavara, am fost bine primiti. Cunosc si Cadarca lor cu proprietati afrodisiace ;) vinerea trecuta chiar am fost la o verticala de Cadarca produsa de BG, din 1987 pana in 2013.
 

Carmen  acum 8 ani - 21 Decembrie 2015 10:28  

Te-ai gandit la toate anul asta. Masa mea de sarbatori e mai buna cu ajutorul tau. Ioana, iti multumesc si iti doresc Sarbatori Fericite!
 

Ioana  acum 8 ani - 21 Decembrie 2015 11:48  

Sarbatori Fericite!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...