Rose de la Issa

Joie de vin

Reteta Rose de la Issa

Cu incantare va propun un vin de la o crama de langa Cluj, mai precis din Turda. Viile cramei La Salina sunt chiar pe dealurile de deasupra Salinei din Turda. I-am vizitat toamna trecuta, cu ocazia recoltei. Au construit pe deal si un restaurant cu pensiune, asadar aveti ce face in zona: vizitati salina, gustati vinurile si mancarea traditionala de Turda (in special celebra friptura de Turda!), faceti plimbari lungi (sau alergari, trebe' dupa friptura de Turda ;) ) pe dealurile din zona si prin Cheile Turzii.

Viile cramei sunt tinere si totusi vinurile lor erau placute si proaspete inca de anul trecut cand au deschis oficial crama. Am fost tare incantata sa aflu ca se poate face vin bun in zona noastra.

Numele Issa vine de la Potaissa, vechiul nume al Turdei.

  1. Issa Rose Pinot Noir 2015 - vin cu o culoare placuta, chiar regulamentara (somon); tanini usori si aciditate placuta; arome de capsuni, fragute si piersici; un vin proaspat si crocant ca vantul de primavara; se serveste bine racit (10 - 12C) in zilele calde, alaturi de bruschette cu rosii sau cu somon.
    Pret: 27 lei
Comentarii (2)

 

olga  acum 6 ani - 3 Martie 2016 17:11  

Culoare frumoasa, numele tentant, mai ramane degustarea ;)
 

Ioana  acum 6 ani - 4 Martie 2016 09:43  

Olga, sper sa-ti placa si la degustare, voi aveti vin bun in zona, ai cu ce compara...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...