Supa crema de conopida cu chorizo

Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de conopida cu chorizo

Supa foarte cremoasa fara nici un agent de ingrosare. Doar conopida! E slab calorica, are indice glicemic mic, e spumoasa. E una din preferatele mele de toamna.

Fiind asa simpla e buna doar in sezonul de conopida, cu conopida proaspata si alba. Am incercat sa fac si cu conopida de supermarket in extra sezon, dar nu a iesit asa gustoasa si dulceaga. In extra sezon va recomand vechea reteta pe care o gasiti aici.

Ingrediente

1 conopida medie (cca 600 gr)
1 ceapa medie
1 catel usturoi
1/2 lingurita chimen zdrobit (sau seminte de fenicul zdrobite)
50 gr chorizo (se omite pt. varianta de post si se inlocuieste cu boia dulce si putina boia afumata)
2 felii mici de paine (veche de 1-2 zile)
3 linguri ulei
sare, piper negru
patrunjel

Portii: 4

  1. Se deface conopida buchete mari si se taie apoi felii.
  2. Intr-o oala se incing 2 linguri de ulei si se adauga ceapa tocata. Se lasa pe foc mic sa se inmoaie, cca 15 minute, fara a o lasa sa se rumeneasca deloc. Amestecati din cand in cand.
  3. Se adauga usturoiul strivit si chimenul si se soteaza inca 1 minut.
  4. Se adauga conopida, 650 ml apa, sare si piper negru. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac la foc mic cam 20-25 minute, pana conopida e complet fiarta.
  5. Se mixeaza supa in blender pana e super cremoasa. Daca aveti un blender mai slab adaugati prima data conopida si putina apa de pe ea si mixati bine pana aveti piure fin si abia apoi adaugati restul de apa si mai mixati. Dregeti de sare, piper si chimen.
  6. Pentru crutoane: se taie chorizo cubulete sau fasii. Se pune intr-o tigaie cu 1-2 linguri ulei si se rumeneste usor. Se scoate din tigaie. In uleiul aromat ramas adaugati painea taiata cubulete cate de mici puteti. Rasniti piper negru din belsug si prajiti cubuletele de paine pana devin crocante. Le scoateti peste chorizo.
    * pentru varianta de post se incinge uleiul si in el se dizolva putina boia dulce si putina afumata. Se prajesc crutoanele in acest ulei aromat si se rasneste piper negru si putina sare
  7. Serviti supa calda (e buna reilncalzita) presarata cu bucati de chorizo, crutoane de paine si putin patrunjel.

Comentarii (2)

 

Ana  acum 5 ani - 5 Octombrie 2018 11:30  

Salut, Ioana,

Iti multumesc pentru aceasta reteta de sezon. Mi-ai fost ieri inspiratie si a iesit o supa crema minunata, foarte gustoasa si perfecta pentru serile de toamna.
Cu siguranta o voi reface cat timp gasesc conopida in piata.
 

Ioana  acum 5 ani - 5 Octombrie 2018 11:51  

;) sa-ti fie de bine!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...