Supa de naut cu spanac

Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine Retete de supe si ciorbe

Gustul legumelor intr-o supa usurica. Cam asa cred eu ca ar trebui sa fie mancarea de post. Textura supei e data de naut si uleiul de buna calitate, iar gustul il ia de la toate aromele naturale pe care le-am adaugat (coaja de lamaie, rozmarin, usturoi). Supa e buna chiar si inainte de a adauga spanacul. Cred ca spanacul ar putea fi foarte bine inlocuit cu urzici si nautul cu fasole alba.

Ingrediente

200 gr naut
1 morcov
1 ceapa mica (cca 50 gr)
4 catei medii de usturoi
1 fir rozmarin
3 fasii coaja de lamaie
200 gr spanac tanar
4 linguri ulei masline extravirgin
sare, piper, chili

Portii: 3

  1. Cu minim 8 ore inainte (prefer sa-l pun dimineata) puneti nautul in multa apa la inmuiat. Pe seara isi va dubla volumul. Scurgeti si apoi spalati nautul in cateva ape curate.
  2. Intr-o oala adaugati nautul, morcovul taiat bucati mari, ceapa taiata in doua, 2 catei de usturoi curatati si lasati intregi, coaja de lamaie (luata cu aparatul de curatat legume), rozmarinul, uleiul (folositi cel mai bun ulei de masline, cel pe care-l puneti la salate) si 1.5 l apa. Aduceti la fierbere, apoi dati focul la mic. Fierbeti cu capacul doar un pic intredeschis pana nautul e fiert. La inceput spumati supa daca e cazul. Mai multe detalii despre timpul si fierberea nautului gasiti aici. Va rezulta o supa aurie, usor vascoasa de la naut (asemanatoare cu apa in care fierbeti fasolea uscata) si deja foarte gustoasa.
  3. Cand nautul e fiert, scoateti din supa tot ce v-ar deraja (am scos rozmarinul, coaja de lamaie, ceapa; am lasat morcovul si usturoiul). Condimentati supa cu sare, piper negru si fulgi de chili daca doriti.
  4. Spanacul fiind tanar doar se spala asa cum e, adica se lasa cu tot cu codite. Daca frunzele sunt mai marisoare, le puteti toca grob spanacul, ca sa fie mai usor de mancat, sa nu formeze "zdrente" prea lungi.
  5. Adaugati spanacul in supa fierbinte in transe si la final adaugati restul de usturoi strivit. Puneti capacul si fierbeti la foc mic inca 5 minute.
  6. Supa se serveste calda.

Punem nautul la fiert

Adaugam spanacul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...