Pate de naut cu ton

Retete aperitive Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Reteta Pate de naut cu ton

M-am jucat un pic cu o reteta de pate de naut de la o prietena la care am adaugat ce mai aveam prin frigider si a iesit ceva bun si dragut ca aspect, fiindca am folosit sugestia Corneliei de prezentare, folosind fundul sticlelor.

Ingrediente

400 gr naut fiert
1 conserva ton in ulei (preferabil masline) de 180gr
6 rosii uscate in ulei
1 lingura masline fara samburi
1 catel usturoi
sucul de la 1/2 lamaie
4 linguri ulei masline
6 fire patrunjel
sare, piper

  1. Se pun in robot nautul, tonul cu tot cu ulei, rosiile, maslinele, usturoiul strivit si se mixeaza cat doritit de fin.
  2. Se adauga apoi patrunjelul tocat, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca bine cu o lingura sa se lege compozitia. La sfarsit condimentam cu sare si piper.
  3. Pentru a servi pateul, am decupat fundul unei sticle din plastic, l-am umplut cu pate si am rasturnat pe o farfurie.

Ingredientele in blender

Ingredientele in blender

Condimentam

Condimentam

Decupam fundul de sticla

Decupam fundul de sticla

Umplem forma cu pate

Umplem forma cu pate

Rasturnam pe farfurie si servim

Rasturnam pe farfurie si servim

Comentarii (23)

 

Ultimele comentarii

Miha  acum 11 ani - 4 Decembrie 2012 16:33  

Buna Ioana,
eu am o nelamurire.....ai pus cumva si boabe de porumb sau eu nu am vazut bine in pozele postate de tine?

in rest arata bine, o sa incerc si eu
 

Ioana  acum 11 ani - 4 Decembrie 2012 17:38  

nu, sunt boabele de naut.
 

Mirela  acum 9 ani - 20 Martie 2015 11:12  

Simpatica prezentare, o preiau :) Cautam o reteta de pate de linte, dra cred ca o adaptez pe asta :)
 

Mirela  acum 8 ani - 8 Iunie 2015 12:28  

nautul il cantarim inainte sau dupa ce fierbe? E prima oara cand o sa fierb naut. :p
Ce cantitate rezulta? Doar un fund de sticla, ca sa zic asa? :D

Multumesc :)
 

Ioana  acum 8 ani - 8 Iunie 2015 13:23  

nautul e cantarit fiert. ies mai multe funduri de sticla.
 

Mirela  acum 8 ani - 10 Iunie 2015 10:21  

Daca nautul sta mai mult de 15 ore la inmuiat (vreo 20-21) e ok?
 

Ioana  acum 8 ani - 10 Iunie 2015 10:26  

da, nu-i nicio problema daca sta mai mult.
 

Mirela   acum 8 ani - 10 Iunie 2015 21:40  

...din pacate nu stiu de ce ies asa sucite fotografiile.... :(
 

Ioana  acum 8 ani - 11 Iunie 2015 08:05  

Mriela, de pe aparat ies asa sau doar cand le pui pe site?
 

Mirela   acum 8 ani - 11 Iunie 2015 19:57  

Asta ultima asa a iesit de pe aparat si nu stiu de ce nu am putut sa-i dau rotate ca sa arate ok. Dar celelalte sunt ok la mine in aparat si pe calculator, iar pe site vad ca ies doar pe trei sferturi.... :( imi pare tare rau Ioana, intentia mea e sa pun niste fotografii acceptabile macar pentru ca retetele tale sunt minunate si-ti sunt foarte recunoscatoare pentru ele si rabdarea ta.
Pateul asta e foarte bun =P~ asa cum ma asteptam de altfel. :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...