Tartine cu castraveti, leustean si ceapa

Retete lact-ovo-vegetariene Retete Sandwich

Reteta Tartine cu castraveti, leustean si ceapa

De 1 Mai se anunta vreme ploioasa, chiar furtuni aici la Cluj, deci nici vorba de gratar afara. Doar gratar la tigaie. Dar daca  nu vreti sa faceti putin fum si miros in casa, propun un picnic in sufragerie. Facem tartine fresh. In weekend chiar am facut si unt de casa (cei care ma urmaresc pe Instagram stiu deja asta), asa ca totul s-a potrivit de minune.

Ingrediente

2 felii de paine proaspata (daca fac tartine prefer painea taraneasca, daca fac sandwichuri prefer painea alba moale)
unt de casa (sau unt cumparat de calitate; sau crema de branza; sau branza topita)
1-2 castraveciori
5 frunze mari de leustean
2 fire ceapa verde tanara
1/2 ceapa rosie mica
putin ulei masline
sare de mare (fleur de sel)

  1. Paine se unge cu un strat generos de unt. Se presara putina sare de mare (fleur de sel).
  2. Castravetele se curata si se taie felii mai subtiri. Se adauga leusteanul tocat fin si iar putina sare de mare.
  3. Se aseaza feliile de castravete peste unt, sa se suprapuna usor.
  4. Ceapa verde se toaca rondele fine. Ceapa rosie se taie solzisori subtiri. Se presara si peste ele putina sare si se picura putin ulei, doar cat sa le dea luciu.
  5. Se taie painea garnisita cu castraveti in patrate (cam 6-8 bucati). Se aseaza pe platou. Se presara ceapa verde si apoi ici colo se aseaza "franjuri" de ceapa rosie.
    * cand calatoriti puteti transforma aceste tartine in sandwichuri, folosind doua felii subtiri de paine alba moale unse cu unt intre care puneti castravetii si ceapa

Comentarii (1)

 

Simona  acum 3 ani - 30 Aprilie 2020 15:53  

Wow! Un aperitiv venit la tanc! Multumim!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...