Toast cu ricotta si lamaie

Retete aperitive Retete cu branza Retete de Craciun Retete rapide Retete simple

Pentru urmatorul wine party pe care o sa-l gazduiesc! Alaturi de un Prosecco sau un Riesling. Ca de obicei, cand e vorba de lucruri simple, va reamintesc ca ricotta trebuie sa fie de o calitate cat mai buna, cremoasa si proaspata. In rest, e simplu.

Ingrediente

felii de mini-ciabatta (sau bagheta)
1 cutie ricotta
1 catel usturoi
miere
ulei masline extravirgin (cel mai bun, pe care il folositi la salate)
1 lamaie
fleur de sel, piper negru

  1. Se taie ciabatta/bagheta felii (aici am pregatit 12 felii pentru 2 persoane). Se stropesc cu putin ulei pe ambele parti.
  2. Se incinge tigaia grill (fara adaos de grasime) timp de 5 minute. Se prajesc feliile de ciabatta pe ambele parti doar pana prin urme usoare de gratar. Nu le lasati prea mult, daca devin prea crocante imi par mai greu de mancat.
  3. Se curata usturoiul si se taie in doua. Cu partea taiata frecati fiecare felie de ciabatta. Treceti peste toata suprafata doar o data, nu le usturoiati prea tare, vrem sa aiba doar o aroma placuta de usturoi ca sa nu copleseasca restul aromelor.
  4. Ungeti fiecare felie cu ricotta fara sa va straduiti sa o intindeti prea frumos, e ok sa arate rustic. Asezati feliile usor suprapuse pe platoul de servire.
  5. Presarati cu fleu de sel si apoi rasniti piper negru. Razuiti coaja de lamaie peste tot (cam 1/4 lamaie). Picurati putina miere deasupra (cam 1 lingurita la cele 12 felii). Turnati apoi putin ulei peste ele (ca 1.5 linguri).
  6. Serviti imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...