Ton marinat cu 7 arome

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare

Ton marinat, inspirat de Casa Montaña din Valencia.

Ingrediente

1 file mic de ton (de aprox 250 gr)
sare mare

Ulei infuzat cu 7 arome

1/2 lingura boabe de piper negru
1/2 lingura boabe de coriandru
1/2 lingura boabe de mustar
10 pastai de cardamom verde
10 cuisoare
1/4 lingurita fulgi de chili
5 gr sare afumata
120 ml ulei de masline

 

  1. Intr-un mojar se strivesc boabele de piper si coriandru, dar totusi sa ramana grunjoase, nu le faceti pudra. Se amesteca cu restul condimentelor (scoateti bobitele din pastaile de cardamom) si se pun intr-o tigaie. Se prajesc la foc mic cateva minute pana miros placut.
  2. Se trage tigaia de pe foc si se adauga uleiul. Se amesteca si se lasa la infuzat cateva ore (in jur de 4, dar gustati uleiul). Strecurati uleiul, dar daca doriti puneti inapoi 1 lingurita cu varf din condimente. Restul se arunca.
  3. Se presara tonul cu sare mare din belsug e ambele parti, apoi se lasa la frigider o ora. Se spala tonul de sare, apoi se absoarbe bine cu servetele de hartie.
  4. Se taie tonul felii subtiri, se aseaza pe un platou si se toarna uleiul peste ele. Se lasa la marinat o ora. Poate sa stea si mai multe ore la frigider, dar totusi e bine sa-l cansumati in ziua prepararii.
  5. Serviti ca aperitiv cu felii de bagheta prajita.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...