Salata de ton

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple Retete salate

Reteta Salata de ton

Absolut perfecta combinatia. Asa salata de ton n-am mancat de cand mama m-a facut. Retetea am primit-o de la Rami(simion) si am pastrat-o neschimbata cam 95%, eu am mai pus verderturi si mustar... cam atata. Multumesc Rami, sa stii ca a intrat din prima secunda cand am gustat-o pe lista mancarurilor preferate!

Rami a "cules" reteta de la restaurantul London aflat pe faleza Tel Aviv-lui. Ea o numeste "salata London", si asa va ramane si pentru mine, este un nume sofisticat pentru o salata pe masura.

Jos aveti si o poza cu salata de la Rami, diferenta de prezentare e ca ea a taiat totul mai mare si le-a asezat pe pat de salata, iar eu am maruntit ingredientele si a rezultat ca o pasta. N-am amestecat porumbul in acea pasta doar din motive estetice.

Ingrediente

1 conserva de ton (de 160 gr)
1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt)
1 castravete murat (micut)
1 1/2 lingurita rasa mustar
4 linguri ulei de masline (sau ulei din conserva daca tonul e in ulei)
2 linguri suc de lamaie
2 fire marar
2 fire patrunjel
sare, piper
cateva frunze salata verde
4-6 linguri porumb din conserva
10 masline umplute cu migdale (sau umplute cu ardei)
crackers sau grisine pentru servit

Portii: 2

  1. Scurgeti bine conserva de ton. (daca tonul e in ulei retineti uleiul respectiv)
    * eu am folosit conserva de ton Rio mare in suc propriu
  2. Taiati rondele ceapa verde. Taiati cubulete mici castravetele murat. Tocati foarte foarte marunt mararul si patrujelul.
  3. Intr-un bol adaugati toate ingredientele pana la sare si piper (inclusiv). Amestecati bine cu o furculita pana compozitia devine aproape ca o pasta. Gustati de sare, piper si suc de lamaie.
  4. Pentru o salata medie, intr-un pahar/bol de salata asezati jumatate din frunzele de salata (verde sau rosie). Salata o puteti pune intreaga sau taiata fasii. Adaugati apoi cca. 2-3 linguri porumb din conserva. Deasupa asezati jumatate din "pasta" de ton". Puneti cateva masline peste pasta. Serviti cu biscuiti crocanti sau grisine sarate.
    Puteti servi si sub forma de sandwichuri: asezati pe o felie de paine (poate fi prajita) o frunza de salata, apoi adaugati "pasta" de ton amestecata in prealabil cu porumbul si deasupra asezati felii de masline. Acoperiti cu alta felie de paine.

Ingredientele in bol

Ingredientele in bol

"Pasta" de ton

"Pasta" de ton

Salata de la Rami

Salata de la Rami

Comentarii (26)

 

Ultimele comentarii

marieta  acum 11 ani - 30 Decembrie 2010 12:32  

buna si eu fac la multi ani
 

lilisori  acum 11 ani - 28 Martie 2011 14:44  

si eu fac salata de ton dar pun si castraveti proaspeti si rosii si varza rosie si masline bun rau :p
 

lili  acum 11 ani - 20 Aprilie 2011 23:41  

mii de multumiri ptr reteta cu ton
este foarte gustoasa, sanatoasa si arata foarte bine
 

patruzeci  acum 11 ani - 6 August 2011 18:14  

Foarte gustoasa! Nu m-as fi gandit niciodata sa combin peste cu mustar. Eu am adaugat si 3 frunze de busuioc, ca aveam prin gradina. Ce arome... mmm!!
 

Ioana  acum 11 ani - 28 Septembrie 2011 11:59  

La multi ani sotului tau si petrecere frumoasa!
 

luminita  acum 11 ani - 28 Septembrie 2011 17:46  

Am s o fac si eu duminica am musafiri sotul meu tocmai a facut 50 de anisori si am sa i uimesc pe invitati cu aceasta reteta deja imi ploua in gura!
;)
 

Cosmina  acum 10 ani - 27 Ianuarie 2012 19:44  

a fost super de bun ca la facut MAMA mea =P~ :) ;)
 

Epureanu Marinela Si Eugen  acum 10 ani - 5 Februarie 2012 13:17  

=P~
 

nela  acum 10 ani - 6 Februarie 2012 18:44  

si eu fac aceasta salata de cativa ani dar numai cu ton,porumb si lamaie.am sa incerc si varianta asta.daca e buna doar cu porumb si ton imi inchipui ca e si mai buna cu celelalte ingrediente. :)
 

Oana Picu  acum un an - 10 Februarie 2021 16:15  

Foarte buna, sar'naaa! Din categoria "salate la cina", asta e a sasea incercata, cred, toate de pe site-ul tau. Fiecare salata a iesit minunat, sunt niste combinatii geniale de arome si texturi. Si mai avem multe de incercat! ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...