Ardei umpluti cu carne si bulgur

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc

Haideti sa testam bulionul de anul acesta cu niste ardei umpluti, care am dorit sa fie echivalentul sarmalelor cu pasat.

Reciclarea resturilor: daca va ramane sos dupa ce ati terminat ardeii, taiati cativa cartofi felii pe lung si fierbeti-i in sos. Sunt deliciosi.

Ingrediente

8 ardei mici
600 ml bulion
1 lingura faina

Umplutura

400 gr carne tocata de porc
130 gr bulgur fin
1 lingurita boia dulce
1/2 legatura patrunjel
1 ou mare
sare, piper

Portii: 3-4

  1. Se taie un capacel in partea de sus a ardeilor si se curata de cotoare. Se spala sub jet de apa.
  2. Se amesteca ingredientele pentru umplutura. Cu acest amestec se umplu ardeii, lasand liberi cativa mm in partea de sus sa aiba loc sa se umfle umplutura. Se aseaza ardeii in picioare intr-o oala care sa-i cuprinda cat mai bine.
  3. Se toarna bulionul in oala si apoi se completeaza cu apa pana ardeii sunt acoperiti si incep sa pluteasca usor.
  4. Se pune oala pe foc mare si se aduce la fierbere. Cand incepe sa fiarba, se da focul la mic si se fierbe cu capac timp de 45 minute.
  5. Se dizolva faina in apa si se toarna in oala, amestecand usor. Daca nu ati pus bulionul cu sare, se gusta sosul de sare si daca este necesar se adauga. Daca sosul este putin acid se adauga o priza de zahar. Cand reincepe sa fiarba, se lasa pe foc inca 15 minute fara capac, astfel incat sosul sa scada un pic.
    * daca doriti sosul mai gros folositi 1 lingura de faina cu varf, daca il doriti doar usor legat folositi 1 lingura rasa de faina
  6. Se servesc calzi, cu smantana. Sunt foarte buni reincalziti.

Ardeii curatati

Umplutura

Ardeii umpluti in oala

Turnam bulionul

Adaugam apa

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...