Baghete

Categorii: Retete aluaturi, Retete din Franta, Retete ieftine

 

Baghete
Pinterest

Primele mele baghete cu crusta crocanta si miez aerat. Bonus: o tehnica de framantare care elibereaza stresul!

Puncte slabe: tehnica de formare a baghetelor nu e simpla si necesita putin exercitiu. Eu am simtit ca le-am maltratat un pic in timul formarii. Auch!

Ingrediente
Baghete

560 gr faina alba
370 ml apa calduta
1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 1/2 lingurita sare

Preparare
Baghete

  1. Se framanta bine jumatate din ingredientele de mai sus. Se pune aluatul obtinut intr-un bol uns cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic care sa vina in contact cu aluatul si se da la frigider peste noapte.
  2. A doua zi se scoate aluatul si se lasa 1 ora sa revina la temp. camerei. In acest timp va mai creste putin.
  3. Se framanta restul ingredientelor pana se leaga. Se adauga peste aluatul de la frigider si se continua framantarea dupa tehnica din acest filmulet. Practic luati aluatul si dati cu el de masa pana devine elastic si nelipicios.
    * aluatul se poate framanta si cu masina, dar e distractiv sa dati cu el de masa , elibereaza din energiile negative acumulate in timul saptamanii vesel si chiar veti simti cum se intareste glutenul sub mainile voastre; incercati!
  4. Se pune aluatul in bol uns cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut 1 ora.
  5. De acum urmati toate instructiunile din acest filmulet care ne arata cum sa intindem/impaturim aluatul si apoi cum sa modelam baghetele.
  6. Se presara faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul acolo. Se intinde usor cu mainile. Se prinde aluatul dintr-un capat, se trage de el si apoi se impatura deasupra. Se face aceeasi manevra si din capatul opus. (vezi poze) Repetati din cealalta parte a aluatului.
  7. Se aseaza aluatul impaturit inapoi in bol, cu partea impaturita in jos. Se acopera iar cu folie de plastic si se lasa la crescut inca 1 ora.
  8. Se presara masa de lucru cu putina faina. Se rastoarna aluatul acolo si se taie in 5 bucati cat se poate de egale.
  9. Se ia fiecare bucata si se da forma de baton (vezi filmuletul 2). Se lasa la crescut 30 minute acoperite cu o punga de plastic.
  10. Se ia fiecare baton si se modeleaza sub forma de bagheta (vezi filmuletul 2). Se aseaza baghetele pe hartie de copt, unele langa altele, ridicand hartie intre ele ca sa nu se lipeasca (vezi ultima poza). Se lasa la crescut timp de 30 minute, acoperite cu o punga.
  11. Se incinge cuptorul la 240C si se pune o oala mica cu apa in interior, pe nivelul cel mai de jos.
  12. Se cresteaza baghetele folosind un cutter (vezi filmuletul 2).
  13. Se dau la cuptor, pentru 20-25 minute. Daca nu sunt rumene suficient, se porneste grilll-ul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.
 
Baghete - Aluatul crescut la frigider

1. Aluatul crescut la frigider

Baghete - Framantare (dam cu el de masa 15 minute)

2. Framantare (dam cu el de masa 15 minute)

Baghete - Aluatul crescut dupa framantare

3. Aluatul crescut dupa framantare

Baghete - Intindere

4. Intindere

Baghete - Impaturire

5. Impaturire

Baghete - Aluatul crescut dupa intindere/impaturire

6. Aluatul crescut dupa intindere/impaturire

Baghete - Formam bagheta

7. Formam bagheta

Baghete - Baghete la crescut

8. Baghete la crescut

Baghete - Baghete

9. Baghete

Baghete - Miez

10. Miez


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 23)  

 
loading...

Sticksuri

5 Martie 2019

Sticksuri

Baghete crocante stil pizza

8 Noiembrie 2007

Baghete crocante stil pizza

Paine indiana cu menta

11 Ianuarie 2017

Paine indiana cu menta

Tigelle

30 Noiembrie 2016

Tigelle

 

 

Mara Manole  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 10:42  

Re: Baghete

am mancat la paris de ne-au sarit capacele! coaja e crocanta iar miezul e putin gumat, daca ti-au iesit asa sunt autentice!
 

Simona-Adina Hotea  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 11:23  

Re: Baghete

Dimineata ni s-a defectat tabloul electric de acasa, a trebuit sa cumparam unul nou, sigurante...etc. Apoi, am ramas fara benzina, am fost sa alimentez, n-am putut plati cu card (defect POS-ul), nu aveam cash la mine, a trebuit sa caut un bancomat, l-am gasit, nu avea bani in el, am venit la birou, scarile alunecau ca naiba, era sa trag o tranta zdravana... Apoi mi s-a defectat telefonul mobil...
Ce zici, n-ar trebui sa m-apuc de baghete ?!? nu imi place
 

Ioana  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 12:07  

Re: Baghete

mara, asa e miezul, de la atata batut de masa si intins. nu sunt chiar autentice fiindca sunt mai mici, dar daca le faceam de 390 gr fiecare nu incapeau in cuptoarele noastre. fiind mai mici se coc mai repede si nu apuca sa se rumeneasca, asa ca folosirea grill-ului este obligatorie.

simona, lasa-le pe weekend! si nu te apropia astazi de cuptor, vrem sa ramana intreg vesel
 

Monica Mihaly  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 12:32  

Re: Baghete

arata senzational , sper ca nu produc dependenta , ca noi dupa sarbatori vrem sa facem un pic de cura de slabire.
o sa ma risc sa le incerc imi e pofta
 

Ioana  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 12:34  

Re: Baghete

inchipuie-ti ca noi le-am mancat cu unt si dulceata ieri. deci nici vorba de cura de slabire . acum la pranz manac o salata.
 

ina  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 20:59  

Re: Baghete

Geniale ti-au iesit, felicitari!
 

Biancas  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 21:25  

Re: Baghete

Foarte faina reteta Ioana!! cam mult de lucru la ea dar dupa poze vad ca rezultatul e pe masura.
Pupici
 

lira  acum 6 ani - 24 Ianuarie 2011 22:20  

Re: Baghete

super reteta, insa cel mai mult imi place faptul ca nu ai fost obligata sa folosesti tava din aia speciala pt baghete... super sper... bucataria noua se pare ca te inspira vesel
 

Laura  acum 6 ani - 25 Ianuarie 2011 09:33  

Re: Baghete

woooooow....ce bine arata...musai sa incerc si eu. se pot face oare si cu wheat flour?
 

Ioana  acum 6 ani - 25 Ianuarie 2011 11:11  

Re: Baghete

bianca, e o reteta pentru serile lungi de iarna, cand nu ai ce face si vrei sa experimentezi un pic.

laura, poti incepe sa folosesti jumatate de cantitate wheat flour si cealalta jumatate faina alba.

 

Karla Conti  acum 6 ani - 31 Ianuarie 2011 15:59  

Re: Baghete

Arata excelent! Mi-e pofta dar ma abtin ca nu prea am voie faina alba. Oare merge si cu faina integrala de grau? Laura te intreba de wheat flour (faina de grau), poate ca se referea si ea tot la faina integrala de grau (whole wheat flour)?
 

Ioana  acum 6 ani - 31 Ianuarie 2011 16:12  

Re: Baghete

cred ca tot la faina integrala se referea si ea.
 

Adriana  acum 6 ani - 2 Februarie 2011 18:17  

Re: Baghete

Merita incercat! Ma gindesc la mirosul de piine coapta .....Cred ca si facuta in cuptor miroase la fel de bine ca cea din masinuta. vesel
 

ady  acum 6 ani - 5 Februarie 2011 19:18  

Re: Baghete

sa sti ca reteta este foarte buna si ca bagetele ies foarte bune te pup vesel vesel vesel
 

Ela  acum 6 ani - 24 Februarie 2011 13:55  

Re: Baghete

Buna Ioana, iti scriu aici pt. ca e ultima reteta cu aluat postata, te rog sa pui si reteta de mucenici cu zeama. Nici mama si nici soacra mea nu mai sunt si nu mai am pe cine intreba.
Multumesc mult!

PS de cand am descoperit site-ul acesta fac mancare din ce in ce mai buna si mai fac si alte prajituri in afara de negresa si placinta cu mere. vesel vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 25 Februarie 2011 18:38  

Re: Baghete

ela, ma gandisem sa fac mucenicii la cuptor. imi tot propun asta de ceva vreme. doar ca la noi nu e traditia asta si intotdeauna gasesc altceva de facut in acea perioada.
 

Monica  acum 6 ani - 9 Iunie 2011 05:06  

Re: Baghete

O intrebare: cate grame are pliculetul de drojdie? (din pacate nu locuiesc in Romania si nu stiu) Multumesc
 

Ioana  acum 6 ani - 9 Iunie 2011 09:37  

Re: Baghete

7 gr
 

baba  acum 6 ani - 14 August 2011 20:33  

Re: Baghete

Un plic de drojdie uscata este echivalentul a 25 gr drojdie proaspata
 

adi  acum 5 ani - 3 Octombrie 2012 22:37  

Re: Baghete

Am facut baghetele cu cantitatile date mai sus si au iesit bestiale. Am uitat sa precizez ca este prima oara cand am facut asa ceva....
Incurajat de reusita am incercat a 2-a oara , de data aceasta insa am folosit drojdie proaspata, mai precis 25 g. Rezultatul a fost un mare ....T . Sotia mi-a zis ca a fost prea multa drojdie. Cert este ca rezultatul final mirosea mai mult a drojdie decat a bagheta.
Asa ca ori folositi drojdie la plic ori mai putin de un cub de 25 g de drojdie proaspata
 

Laura Aioani  acum 3 ani - 30 Aprilie 2014 18:54  

Re: Baghete

Of...stiam ca le-am vazut pe site. Nu te mai intrebam dar am dat cautare dupa "bagheta" si nu erau..trebuia sa pun pluralul vesel Multumesc!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus