Cartofi alla puttanesca

Categorii: Retete cu cartofi, Retete de mancaruri cu legume

 

Cartofi alla puttanesca
Pinterest

Sosul puttanesca l-am pus ieri peste cartofi copti in loc de paste. Este o combinatie la fel de buna ca cea originala, napoletana. Miezul cartofului absoarbe toate aromele incredibile din sos, iar cand si cand mai dai de cate o samanta de fenicul de pe rosiile coapte... maxim de bun! Maxim de simplu!

Ingrediente
Cartofi alla puttanesca

6 cartofi (mai mici)
6 rosii conservate la cuptor
12 linguri ulei masline
4 fileuri de ansoa in ulei
2 linguri capere in otet
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita fulgi de chili
1 lingura masline marunte (taggiasca sau nicoise; daca folositi o varietate mai mare, le puteti toca)
1/4 legatura mica patrunjel

Portii: 4
Calorii: 600 cal / portie

Preparare
Cartofi alla puttanesca

  1. Cartofii se spala bine, se freaca cu un burete de sarma daca e cazul. Se dau la cuptor, la 180C pana furculita intra usor in ei. Timpul de coacere depinde de marimea cartofilor, dar daca sunt mai mici, dupa 30 minute puteti incepe sa-i testati.
  2. Intre timp incalziti usor uleiul intr-o tigaie mai larga.
  3. Adaugati fileurile de ansoa tocate si caliti pana vedeti ca se dizolva in ulei (cca 2 minute). Adaugati caperele si mai caliti 2 minute.
  4. Trageti tigaia de pe foc si adaugati usturoiul strivit. Amestecati, puneti tigaia pe foc mic si caliti 1 minut pana usturoiul miroase frumos.
  5. Adaugati fulgii de chili, amestecati si luati tigaia de pe foc. Adaugati maslinele si patrunjelul tocat fin.
  6. Cand cartofii sunt facuti ii scoateti din cuptor si ii lasati sa se racoreasca un pic sa-i puteti manevra. Ii taiati in doua pe lungime. Cu o furculita apasati miezul cartofilor, ca sa se aplatizeze cat de cat. Miezul se va sfarama, unii cartofi se vor crapa pe margine... e ok... important e sa fie aplatizati ca sa aiba stabilitate mai buna si o suprafata mai mare pt a pune sosul.
  7. Puneti jumatatile aplatizate iar in tava de copt, rasniti putin piper peste ei, picurati putin ulei din sosul pregatit mai sus si dati iar la cuptor, tot la 180C, inca 10 minute.
  8. Scoateti cartofii si ii asezati pe platoul de servire. Asezati pe fiecare bucata o jumatate de rosie coapta. Turnati sos peste toti cartofii.
  9. Serviti cald. Sunt buni simpli, cu friptura de pui sau cu salata de rucola si ceapa rosie marinata. Sunt excelenti reincalziti, au timp sa se imbibe de arome.
 
Cartofi alla puttanesca - Sosul puttanesca

1. Sosul puttanesca

Cartofi alla puttanesca - Cartofii copti aplatizati intra inca 10 minute la cuptor

2. Cartofii copti aplatizati intra inca 10 minute la cuptor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 
loading...

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus