Cartofi copti cu ricotta si somon afumat

Retete cu branza Retete cu cartofi Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten Retete rapide Retete simple

Reteta Cartofi copti cu ricotta si somon afumat

O reteta care se pregateste in 5 minute daca aveti cartofii gata copti. Nici nu e nevoie sa cantariti ingredientele, doar stivuiti pe cartof cat doriti din fiecare. E simplu, e rapid, e healthy.

Ingrediente

2 cartofi (medii)
100 gr ricotta
60-70 gr somon afumat
1/2 ceapa rosie mica (ceapa de apa am folosit)
1/2 lamaie
1 linguri ulei de masline extravirgin
sare, piper negru

Portii: 2
Calorii: 347 cal / portie

  1. Cartofii se spala bine si se coc in coaja, la 180C. Dureaza cam 1 ora pentru cartofi nu foarte mari. Sunt gata cand ii intepati cu furculita si aceasta intra usor in ei. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cartofii pot fi copti cu 3-4 zile inainte, chiar devin mai healthy daca au timp sa se raceasca 24 ore (au efect prebiotic si nu creste glicemia atata de mult ca cei calzi).
  2. Asamblare: se incepe cu ceapa. Se taie pe tocator solzisori subtiri. Se presara cu sare, se maseaza un pic si apoi se lasa pana e nevoie de ea.
  3. Urmatoarea e ricotta: se pune intr-un bol mic si se freaca cu sare dupa gust. Acum, daca doriti si aveti puteti adauga si verdeata tocata (marar, patrunjel, chives).
  4. Se taie somonul fasii subtiri.
  5. Se taie cartofii in doua pe lungime. Se presara cu putina sare. Se intinde cate o lingura generoasa de ricotta pe partea taiata. Se aseaza cartofii pe platoul de servire, cu ricotta in sus.
  6. Se imparte somonul pe ricotta. Se presara ceapa peste somon. Stoarceti cu zel suc de lamaie peste fiecare cartof. Rasniti piper negru deasupra. Picurati uleiul peste cartofi.
  7. Serviti simplu sau cu salata verde dreasa cu lamaie alaturi.

Comentarii (2)

 

Simona  acum un an - 7 Noiembrie 2022 17:30  

Super-super buni! Multumiri pt. idee!
 

Ioana  acum un an - 10 Noiembrie 2022 13:03  

Cu mare drag, Simona!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...