Chec cu somon afumat

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete de Craciun Retete la cuptor

Reteta Chec cu somon afumat

Chec aperitiv cu somon afumat, cascaval, marar si o usoara aroma de nuca. =P~

Ingrediente

6 oua
360 gr faina alba
1 pliculet praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru macinat
200 gr smantana acra
12 linguri ulei floarea soarelui + 4 lingura ulei nuca
200 gr somon afumat
150 gr cascaval razuit (poate fi afumat)
1/2 legatura marar
1 lingura cu varf parmezan razuit
1 cub unt + 2 linguri faina (pentru tava)

Timp de preparare: 1 ora si 15 minute

  1. Bateti bine ouale cu mixerul pana devin spumoase (cca 2 minute).
  2. Adaugati faina, sarea, piperul si praful de copt (cernute impreuna in prealabil) si continuati sa mixati 30 secunde.
  3. Adaugati smantana si uleiul si mixati iar 1 minut.
  4. Adaugati somonul taiat cubulete, cascavalul razuit si mararul tocat, de data asta amestecand cu lingura.
  5. Ungeti cu unt o tava de chec (12cm x 30cm) si tapetati-o cu faina. Turnati alatul in ea si nivelati-l. Presarati deasupra parmezanul.
    * eu am facut doar 1/2 de portie si am folosit tava de 12x30 cm, astfel checul din poza nu este asa inalt cum iese din intreaga portie; timpul de coacere pentru 1/2 de portie a fost de 35 minute
  6. Dati la cuptor la 180C pentru cca 1 ora. Faceti un test cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca e gata.
  7. Lasati checul sa se raceasca si scoateti-l din tava.

Chec cu somon afumat

Chec cu somon afumat

Comentarii (8)

 

MariAna  acum 10 ani - 8 Decembrie 2011 15:50  

Suna bina ca aperitiv. Sunt curioasa ce gust are, asa ca voi incerca sa fac si reteta asta, cat de curand.
 

Ioana  acum 10 ani - 8 Decembrie 2011 15:54  

e foarte bun si pufos. dar fa-i un test pana la sarbatori.
 

Simona  acum 10 ani - 8 Decembrie 2011 21:46  

Uleiul de nuca e obligatoriu ? Tu de unde l-ai luat ?
 

Ioana  acum 10 ani - 8 Decembrie 2011 22:04  

nu e obligatoriu. dar acest chec se face si cu nuca, doar ca mi-am dorit ceva mai subtil si asa am ajuns la folosirea uleiului de nuca.
uleiul l-am luat de la magazinul cu produse naturiste. dar daca nu ma insel am vazut si la carrefour (huile de noix parca scrie pe sticla)
 

Simona  acum 10 ani - 8 Decembrie 2011 22:31  

Am inteles, multumesc.
 

Craciun Ana  acum 9 ani - 7 Februarie 2013 22:18  

Te-am descoperit, din intamplare, cateva zile in urma si de atunci nu e zi in care sa nu intru si sa mi delectez privirea cu minunatiile de aici:) Prima reteta incerca a fost aceasta, imi place la nebunie somonul si am zis ca trebuie sa incerc, a iesit un deliciu:)
Voiam doar sa-ti spun ca e de admirat tot ceea ce faci si impartasesti cu toata lumea..:)
 

Ioana  acum 9 ani - 8 Februarie 2013 09:50  

bine ai venit Ana. multumesc mult, ma bucur ca te simti bine pe siteul meu :)
 

Alice  acum 6 ani - 11 Martie 2016 18:28  

tocmai l-am facut, e mortal!!! am pus 1/2 cantitate in tava, ca nu stiam ce gust o sa aiba :). e delicios!!! sigur il fac si de Paste, prea e bun si aspectuos.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...