Cartofi gratinati cu branza de capra

Categorii: Retete cu branza, Retete cu cartofi, Retete garnituri, Retete de Craciun, Retete la cuptor, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Cartofi gratinati cu branza de capra
Pinterest

Ultima varianta de cartofi gratinati pe anul asta, promit vesel Dar imi era asa pofta de ceva cu branza de capra si cum am avut cerere de cartofi frantuzesti am zis sa le combin.

Ingrediente
Cartofi gratinati cu branza de capra

6 cartofi fainosi (1 kg)
350 gr smantana dulce (pentru gatit; 15% grasime)
100 gr branza de capra (maturata)
1 ou
1 lingura unt (30 gr)
1 catel usturoi
2 fire cimbru
1 varf cutit nucsoara (preferabil proaspat razuita)
sare, piper

Portii: 4-5
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute

Preparare
Cartofi gratinati cu branza de capra

  1. Se freaca untul cu usturoiul strivit. Se unge un vas termorezistent (15 x 23 cm) cu un strat generos de unt aromat.
  2. Se taie cartofii rondele subtiri (ca pentru chipsuri).
  3. Se amesteca in blender oul cu smantana, branza de capra si nucsoara.
  4. Se aseaza un strat de cartofi in vas. Se presara cu sare si piper dupa gust (eu pun mai mult piper fiindca imi place sa fie picant la final). Se presara si putin cimbru tocat. Se continua asezarea straturilor in tava pana terminati cartofii. Ultimul strat va fi de cartofi presarati doar cu sare.
    * am uitat sa pun cimbrul printre straturi, asa ca la final am pus crengutele pe margine
  5. Distribuiti deasupra untul care v-a ramas.
  6. Se toarna amestecul de smantana peste cartofi pana acestia sunt acoperiti.
  7. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180C pentru 30 minute
  8. Scoateti folia si mai lasati 30 minute la cuptor, tot la 180C pana cartofii sunt facuti.
    * daca doriti puteti presara putin parmezan razuit deasupra
  9. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 15 minute. Serviti cald.
 
Cartofi gratinati cu branza de capra - Tava pregatita pentru cuptor

1. Tava pregatita pentru cuptor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 15)  

 

Cartofi gratinati

4 Iunie 2012

Cartofi gratinati

Cartofi frantuzesti

28 Noiembrie 2011

Cartofi frantuzesti

Cartofi Boulangere

12 Aprilie 2011

Cartofi Boulangere

 

 

Simona-Adina Hotea  acum 6 ani - 3 Decembrie 2011 11:39  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

Sar'mana pt.idee, va fi cina de asta seara.
A, sigur, cu un gratarel de pui alaturi, ca sa fie toata lumea impacata... vesel
 

Janina  acum 5 ani - 29 Aprilie 2012 17:31  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

Acum numai ce i-am pus la cuptor, abia astept sa vad ce o sa iasa. vesel
 

Liliana Balan  acum 5 ani - 10 Mai 2012 11:19  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

buna Ioana, te rog spune-mi si mie cum sunt cartofii fainosi? cum imi dau seama de ei? multumesc..
 

Ioana  acum 5 ani - 10 Mai 2012 11:50  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

cel mai simplu este sa cureti un cartof si sa-l tai cuburi. daca pe cutit vei avea urme albe (vei simti si pe maini o chestie usor fainoasa, ca si cand ai fi scris cu creta vesel ) atunci sunt fainosi. daca nu raman urme sau urmele sunt slabe atunci nu sunt fainosi.
sau poti cumpara de lasupermarket cartofi pe care scrie "pentru piure si copt", acestia sigur sunt un soi fainos.
 

Liliana Balan  acum 5 ani - 10 Mai 2012 19:42  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

multumesc ioana.
 

Isabela  acum 5 ani - 27 Mai 2012 14:04  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

Ioana te rog tare mult sa-mi spui de unde ai gasit in CJ branza de capra maturata... Eu caut de ceva vreme si nu am reusit sa gasesc nicaieri. Multumesc mult!
 

Ioana  acum 5 ani - 28 Mai 2012 09:00  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

la Cora, raionul cu branza "varsata" (unde sunt doamnele care portioneaza branza). este foarte buna!
 

Evelina Spiridon  acum 5 ani - 24 Noiembrie 2012 21:11  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

eu mai pun si ceva boabe de porumb si marar
 

dani  acum 3 ani - 8 Mai 2014 14:46  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

unde e branza de capra , nu inteleg....
 

Ioana  acum 3 ani - 8 Mai 2014 14:49  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

linia 3 din ingrediente si pct. 3 din instructiuni
 

Vasile Sgorcea  acum 3 ani - 12 Septembrie 2014 16:55  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

Cartofii fainosi sau ”porcesti” sunt cei albi, iar cei rosii sunt ”sapunari”. Asa se recunosc la piata si sub aceste denumiri le stiu taranii.
Reteta este formidabila. Multumesc !
 

Ioana  acum 3 ani - 12 Septembrie 2014 19:21  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

cei albi sunt si fainosi si nefainosi. pe ai bunicii mele ii recunosc deja dupa forma si culoarea cojii (cei fainosi sunt mai galbui), dar in piata mai greu doar uitandu-ma la ei.
 

dorina  acum 2 ani - 20 Iunie 2015 13:21  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

am inlocuit smantana cu iaurt de 3%. DELICIU...putin spus
multumesc Ioana
 

Ioana  acum 2 ani - 22 Iunie 2015 14:15  

Re: Cartofi gratinati cu branza de capra

sa-ti fie de bine, Dorina!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus