Cartofi noi cu masline si telemea la cuptor

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete turcesti

O reteta inspirata din cartea lui Ghillie Basan, "The complete book of Turkish Cooking", pe care am rasfoit-o duminica la o prietena.

Ingrediente

1 kg cartofi noi
15 masline (verzi sau negre)
500 gr rosii (coapte)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1/4 lingurita chimion macinat
1 1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita otet (de vin rosu sau alb)
1/2 lingurita zahar
200 gr telemea (sau feta; de oaie)
4 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut. Se adauga rosiile date pe razatoare, chimionul, 1 lingurita oregano, otetul si zaharul si putina sare si piper macinat. Se lasa sa fiarba pana sosul scade usor (cca 10 minute).
  2. Intre timp se freaca cartofii cu un burete metalic sau se curata normal de coaja. Se taie rondele care se presara cu putina sare si piper.
  3. Se toarna sosul de rosii peste cartofi si se amesteca. Se aseaza totul intr-o tava termorezistenta, avand grija sa nivelati cartofii. Se presara maslinele printre cartofi. Se toarna 50 ml apa pe margine tavii.
  4. Se da tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute.
  5. Se presara telemeaua peste cartofi. Se picura restul de ulei si oregano. Se mai dau la cuptor inca 15-20 minute (verificati sa fie facuti cartofii dupa acest timp).
  6. Se serveste imediat, e mai bun, dar ce ramane poate fi reincalzit la cuptor.

Cartofii cu sosul de rosii si maslinele intra la cuptor

Se adauga telemeaua si se lasa pana se topeste

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...