Cartofi noi cu ceapa verde si marar

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete cu legume Retete ieftine Retete simple

Reteta Cartofi noi cu ceapa verde si marar

Fierti, rumeniti in tigaie si apoi presarati cu verdeturi.

Ingrediente

1 kg cartofi noi (mai mici)
4 fire ceapa verde
4-5 fire marar
1/2 lingurita turmeric
2-3 linguri ulei
sare, sare grunjoasa de mare, piper negru

Portii: 3-4

  1. Se pun cartofii la fiert (cei mai marisori la fund, iar cei mai mici deasupra) in apa si sare. Se adauga in apa si tulpinile mararului impreuna cu 1 fir intreg de marar. Se fierb pana intra usor furculita in ei (cca 10 minute de cand apa incepe sa fiarba).
  2. Se scurg cartofii si se lasa sa se racoreasca pana se pot manevra cu mana. Se curata cu mana de coaja (vine destul de usor jos, iar daca pe alocuri se curata mai greu puteti sa folositi un cutit). Se taie in doua pe lungime.
  3. Intr-o tigaie/cratita larga (macar 30 cm diametrul) se incinge uleiul. Se adauga turmericul si se amesteca. Se aseaza cartofii cu taietura in jos. Se presara cu sare de mare si piper negru proaspat rasnit. Se prajesc la foc mediu pana se rumenesc placut (cca 2 minute). Tigaia se misca din cand in cand cu miscari fata-spate. Se intorc cartofii si se mai prajesc si pe a doua parte de data asta miscand tigaia mai energic ca sa se rumeneasca peste tot.
    * cartofii nu trebuie sa fie foarte inghesuiti in tigaie, ideea e sa fie pe un singur strat ca sa-i puteti amesteca usor; daca aveti doar tigaie mai mica, ii puteti pregati in doua ture
    ** daca nu aveti turmeric, care da cartofilor o culoare uniforma si frumoasa, puteti inlocui cu putina boia
  4. Cand va place cum arata cartofii, adaugati ceapa taiata rondele (si partea alba si cea verde) si restul de marar tocat fin. Se amesteca rapid, de 3-4 ori, pana simti mirosul verdeturilor, apoi se ia tigaia de pe foc.
  5. Sunt mai gustosi imediat, cat sunt crocanti, dar sunt buni si la temperatura camerei.

Cartofii rumeni

Cartofii rumeni

Adaugam ceapa verde si apoi mararul

Adaugam ceapa verde si apoi mararul

Comentarii (9)

 

Mariana   acum 6 ani - 26 Mai 2017 04:44  

Ce bine arata. Cu siguranta o sa incerc reteta. Multumesc.
 

NaIna  acum 6 ani - 8 Iunie 2017 15:59  

Ioana imi plac retetele tale, de fiecare data atenta la detalii. Am facut cartofii acestia fara marar numai cu ceapa verde. Am pus cozile de marar in apa si au iesit foarte gustosi asa le-au placut si pretentiosilor mei care nu sunt prieteni cu mararul
 

Corina  acum 6 ani - 9 Iunie 2017 19:30  

Buna Ioana, cat dureaza aceasta reteta? :)
 

Ioana  acum 6 ani - 12 Iunie 2017 12:07  

Cam 30 minute presupunand ca ai o tigaie mare in care sa sotezi toti cartofii deodata. altfel mai adauga maxim 5 minute la fiecare tura de sotare.
 

Nicole  acum 6 ani - 11 Septembrie 2017 09:58  

Foarte buna reteta Ioana ! Iar adaosul de turmeric da asa o culoare frumoasa. Eu folosesc des turmericul la mancare (aproape de fiecare data cand prepar orez/pilaf calesc usor orezul in putin unt/ulei infuzat cu turmeric turmeric). E un antiinflamator natural foarte puternic.
 

Ioana  acum 6 ani - 11 Septembrie 2017 14:52  

exact, e antiinflamator, se poate adauga in multe mancaruri, chiar si in smoothies. In India incidenta cancerului e mai scazuta si se crede ca turmericul ar fi una din principalele cauze.
 

Delia Calici   acum 3 ani - 17 Aprilie 2020 19:03  

Ioana,

De unde cumperi de obicei turmeric, se gaseste la Cora sau in supermarket-urile obisnuite?

Multumesc si Sarbatori fericite
 

Ioana  acum 3 ani - 17 Aprilie 2020 19:31  

mai nou trebuie sa gasesti si in supermarket. le Mega sigur am vazut. uite, cei de la Kamis au la plic: [link] , cred ca asta era si in Mega
 

Ioana  acum 3 ani - 17 Aprilie 2020 19:32  

vad ca exista si asa: [link]

Cora are un raion de mirodenii bine aprovizionat, ar trebui sa gasesti.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...