Cartofi noi cu sare si otet

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete simple

Reteta Cartofi noi cu sare si otet

Inspirati de chipsurile de cartofi cu otet si sare. Veti fi surprinsi de cat de faina e combinatia.

Ingrediente

500 gr cartofi noi (mici, cat o nuca)
3-4 linguri otet (un otet mai slab; de orez am folosit)
1/2 lingurita sare grunjoasa de mare
3 linguri ulei de masline
patrunjel

Portii: 2

  1. Se freaca cartofii cu sare grunjoasa si un burete metalic. Se clatesc bine. Se pun in apa cu sare la fiert, pana sunt fierti, adica furculita intra usor in ei. Se scurg.
  2. Se aseaza cartofii intr-o tava incapatoare (pentru cantitati mai mari puteti folosi si tava cuptorului) unii langa altii, sa nu fie suprapusi. Cu fundul unui pahar se aplatizeaza cartofii cam la un deget grosime. E ok daca unii se rup mai tare.
  3. Se stropesc cartofii cu ulei. Se ung apoi cu 2 linguri de otet. Se presara cu sare mare.
  4. Se da tava la cuptor, la 220C, timp de 20 minute.
  5. Se intorc cu grija cartofii. Se ung si pe partea asta cu restul de otet (gustati o bucata si in functie de gust estimati daca mai doriti 1 sau 2 linguri de otet). Se presara inca putina sare mare.
  6. Se dau iar la cuptor inca 10 minute. La final cartofii trebuie sa aiba crusta crocanta.
  7. Se scot pe un platou si se presara cu mult patunjel tocat. Sunt buni imediat langa un steak sau un pui la cuptor.

Comentarii (9)

 

olga  acum 7 ani - 9 Iulie 2016 16:33  

Ce rau imi pare ca nu am luat azi cartofi noi de la piata :(

Abia astept o noua zi ;)
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Iulie 2016 11:33  

ce dragut, Mirela! chiar s-au colorat placut de la otetul balsamic. dar vad ca nu ai aplatizat cartofii...
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Iulie 2016 11:38  

Olga, am trimis newsletterul prea tarziu sambata :)
 

violeta  acum 7 ani - 11 Iulie 2016 16:29  

Spune-mi ce rol are otetul?Eu nu am mai vazut cartofi noi la piata.Am impresia ca a trecut sezonul lor.Si nu inteleg unde e reteta de cipsuri cu otet si sare.Cu stima, Violeta
 

Mirela  acum 7 ani - 11 Iulie 2016 17:01  

...guilty as charged :p Se cam zdrobeau si m-am temut sa nu-si strice forma. Plus ca nu am avut cartofiori cat o nuca, am taiat unii mai marisori. Am avut de ales intre otet balsamic si otet de...visine!? Mergea oare? Avea 7 grade fata de cel balsamic care are 6.
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Iulie 2016 17:35  

Violeta, otetul are rol doar in a da gust crustei de cartofi (coaja care se rumeneste).
cartofii noi crescuti natural in gradini abia acum au aparut :) mai precis in 20 iunie am scos noi prima transa. se gasesc in piata, cel putin la noi la Cluj.

e vorba de chipsuri cu otet din comert. cei de la Chio de exemplu au un sortiment de genul asta [link]
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Iulie 2016 17:37  

e Mirela, e ok daca se mai zdrobesc cativa. apesi pe ei cu fundul unui pahar pana vezi ca se crapa pe margini. acele bucatele mici care se rup se caramelizeaza pe fundul tavii si sunt deliciosi. nu sunt ei asa aspectuosi, dar fac crusta pe suprafata mai mare.
 

violeta  acum 7 ani - 11 Iulie 2016 19:58  

In Bucuresti nu am mai vazut cartofi noi.Sunt mari deja,cu coaja formata.Spune-mi daca pot sa-i fac taindu-i felii.Otetul poate fi si balsamic?cate grade are cel folosit de tine?Si te mai intrebasem de cipsurile la care faci referire.Cu stima, Violeta
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Iulie 2016 20:12  

Poti sa-i faci felii sau cuburi cu siguranta.
Monica zice ca a folosit cu succes otetul balsamic. Singura observatie e ca iti va colora cartofii.
Nu scrie pe al meu cate grade e, dar e otet japonez de orez, care in general e slab si putin dulceag. as zice ca e cam la jumatate ca tarie fata de otetul de la noi.
am scris mai sus ca fac referire la chipsurile de cartofi cu otet din comert. ca cel de la Chio de aici [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...