Chutney de rosii
Bucataria indiana Retete de post Retete de Sosuri si Salsa
Ketchup indian. Primul meu chutney reusit. Aseara l-am servit cu cartofi dulci la cuptor. I-am taiat bastonase ca pe cartofii pai, i-am presarat cu sare si piper, i-am stropit cu putin ulei si i-am copt la 220C timp de 35 minute, pana s-au rumenit un pic.
Ingrediente
1 conserva de rosii (de 400 gr)
1 lingurita rasa seminte de negrilica (nigella)
1 lingurita rasa seminte de mustar
1 lingurita rasa ghimbir razuit
3 catei de usturoi
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita fenicul macinat
35 gr zahar
35 ml otet (5-6 grade)
2 linguri ulei
sare
Portii: 6 (cam 3/4 dintr-un borcan de 400 ml)
- In uleiul incins se adauga semintele de mustar si cele de negrilica. Se prajesc pana incep sa pocneasca, cca 30 secunde.
- Se adauga ghimbirul razuit, usturoiul strivit, ardeiul iute taiat cubulete mici, chimionul si feniculul pudra. Se mai calesc 1 minut.
- Se adauga otetul si zaharul si se fierbe la foc mic pana zaharul se dizolva complet.
- Se adauga rosiile din conserva mixate in robot cu tot cu sucul de pe ele. Se presara sare. Se fierbe totul, pana sosul scade si are consistenta unui ketchup (cca 15-20 minute).
- Se pastreaza la frigider.