Chutney de rosii

Bucataria indiana Retete de post Retete de Sosuri si Salsa

Ketchup indian. Primul meu chutney reusit. Aseara l-am servit cu cartofi dulci la cuptor. I-am taiat bastonase ca pe cartofii pai, i-am presarat cu sare si piper, i-am stropit cu putin ulei si i-am copt la 220C timp de 35 minute, pana s-au rumenit un pic.

Ingrediente

1 conserva de rosii (de 400 gr)
1 lingurita rasa seminte de negrilica (nigella)
1 lingurita rasa seminte de mustar
1 lingurita rasa ghimbir razuit
3 catei de usturoi
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita fenicul macinat
35 gr zahar
35 ml otet (5-6 grade)
2 linguri ulei
sare

Portii: 6 (cam 3/4 dintr-un borcan de 400 ml)

  1. In uleiul incins se adauga semintele de mustar si cele de negrilica. Se prajesc pana incep sa pocneasca, cca 30 secunde.
  2. Se adauga ghimbirul razuit, usturoiul strivit, ardeiul iute taiat cubulete mici, chimionul si feniculul pudra. Se mai calesc 1 minut.
  3. Se adauga otetul si zaharul si se fierbe la foc mic pana zaharul se dizolva complet.
  4. Se adauga rosiile din conserva mixate in robot cu tot cu sucul de pe ele. Se presara sare. Se fierbe totul, pana sosul scade si are consistenta unui ketchup (cca 15-20 minute).
  5. Se pastreaza la frigider.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...