Clatite cu crema de dovleac

Retete cu branza Retete desert Retete cu legume Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Daca va ramane dovleac insiropat, preparati aceasta delicioasa crema de dovleac si umpleti cu ea clatite. Ideea mi-a fost data de un prieten care calatoreste des in Istanbul unde are ocazia sa manance in cele mai bune restaurante. Ultima data a povestit despre o incredibila crema de dovleac cu mascarpone si scortisoara si imaginea mi-a ramas intiparita in minte pana ieri cand a devenit realitate.

Abia dupa ce le-am mancat mi-am dat seama ca puteam face langa ele un sos din lichior de scortisoara, cumparat din Ljubljana (stiti voi, din magazinelul cu schnaps-uri ;) ). Eh, data viitoare, fiindca sigur va fi o data viitoare.

Ingrediente

1 portie clatite

Crema de dovleac

250 gr dovleac insiropat
75 gr mascarpone

Bucati: 5

  1. Se mixeaza in robot dovleacul (puneti si 2-3 linguri de sirop) cu branza.
  2. Se prepara clatitele dupa instructiunile de aici (singura diferenta e ca am adaugat lichior de scortisoara in loc de rom).
  3. Se pune cate o lingura generoasa de crema de dovleac la un capat al clatitelor si se ruleaza. Se presara cu putina scortisoara macinata.

Crema de dovleac

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...