Clatite cu piure de castane, visine si sos de ciocolata

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete din Ungaria

Uite asa incep eu noul an! Cu o farfurie de clatite in fata si cu o lista scurta de rezolutii pentru anul acesta, dintre care cateva deja incalcate, desi au trecut doar 3 zile ;) Eh, ce sa-i faci, nu putem deveni perfecti peste noapte.

Ingrediente

1 portie clatite

Umplutura

250 gr piure de castane
6 linguri smantana pentru gatit
2 linguri mascarpone
visine (proaspete, congelate, din compot sau in sirop)

Sos de ciocolata

80 gr ciocolata neagra (75% cacao)
80 ml smantana pentru gatit
2 linguri zahar pudra

Bucati: 5

  1. Se prepara clatitele urmand instructiunile de aici. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
  2. Pentru umplutura se freaca piureul de castane cu smantana si mascarpone pana devine omogen.
  3. Pentru sosul de ciocolata: se topeste ciocolata pe abur. Se adauga smantana incalzita usor in care s-a dizolvat zaharul pudra. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca. Se poate pregati cu o zi inainte. Eu il pastrez intr-o sticla la frigider si cand am nevoie de el doar tin sticla in apa fierbinte 10 minute.
    * daca folositi ciocolata cu lapte nu mai e necesar zaharul pudra in sos
  4. Clatitele se ung cu un strat generos de umplutura. Se aseaza visine la un capat si se ruleaza. Se aseaza pe farfurie si se decoreaza cu sosul de ciocolata.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...